Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Elounda Hills: Το 2020 ξεκινάει η μεγάλη επένδυση στο νομό Λασιθίου

Το στοίχημα των επενδυτών της Mirum Hellas, που ελέγχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Βιτάλι Μπορίσοφ, είναι να ξεκινήσουν το 2020 τα έργα κατασκευής της μεγάλης επένδυσης Elounda Hills στο νομό Λασιθίου, που θα κοστίσουν 409 εκατ. ευρώ.

Έως τότε, θα πρέπει να έχει εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το αμέσως προσεχές διάστημα, να έχει καταρτιστεί και να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΣΕ) και να έχει εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη του έργου.

Η επένδυση προβλέπει ότι σε συνολική έκταση 840 στρεμμάτων, που χωρίζεται σε έξι αυτοτελείς ενότητες – εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ελούντας και του Αγ. Νικολάου (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ), θα δημιουργηθούν:

– 5άστερο ξενοδοχείο 200 κλινών.

– Περισσότερες από 340 παραθεριστικές κατοικίες που θα πωληθούν σε τιμές από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.

– Μαρίνα 202 σκαφών αναψυχής, που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας super – yachts και θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, αναψυκτήρια, υπαίθριο χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ελικοδρόμιο.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο Ακρωτήρι θα επαναλειτουργήσει υπό τη διαχείριση της Aria Hotels του ομίλου Λογοθέτη, με 16 VIP σουίτες, η βίλα Κούνδουρου θα ανακαινιστεί με στόχο την τουριστική αξιοποίησή της, ενώ τμήμα της επένδυσης αποτελούν 17 υπερπολυτελείς βίλες 400 – 450 τ.μ., που έχουν, ήδη, κατασκευαστεί και διατίθενται από 2 έως 11 εκατ. ευρώ καθεμία.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δελεβέγκου στο capital.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram