Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η ελληνική γαστρονομία στα ξενοδοχεία

Οι σημερινοί επισκέπτες της χώρας μας κατά την περίοδο των διακοπών τους επιθυμούν ολοένα και περισσότερο την εμπειρία της γεύσης ελληνικών και δημιουργικών πιάτων.

Πέρα από τις τυπικές και συνηθισμένες ελληνικές γεύσεις που μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει, οι σύγχρονοι Σεφ εμπλουτίζουν την παλέτα τους προσαρμόζοντας την ελληνική κουζίνα στα νέα δεδομένα «παντρεύοντας» παραδοσιακές συνταγές με μοντέρνες τεχνικές.

Η 20ετής και πλέον εμπειρία μου στον τομέα της γαστρονομίας και κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο μου έχει δείξει ότι οι επισκέπτες επιθυμούν να εντρυφήσουν και όχι απλά να δοκιμάσουν καθαρές ελληνικές γεύσεις.

Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την πρώτη ύλη, την προέλευση αυτής αλλά και τον τρόπο απόδοσής της.

Εν κατακλείδι, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας δείχνουν προτίμηση σε γεύσεις, τις οποίες δεν μπορούν να γευτούν αλλού.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

– Σαλάτες, οι οποίες περιέχουν κάποιο Ελληνικό τυρί και φρέσκα λαχανικά όπως Ελληνική ή Κρητική σαλάτα.
– Πιάτα με θαλασσινά όπως παραδοσιακό ζυμαρικό με γαρίδες ή χταπόδι.
– Χορτοφαγικά πιάτα όπως γεμιστά ή ντολμαδάκια σε άλλη εκδοχή.
– Πιάτα με κρέας τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Μαύρος χοίρος Ολύμπου.
– Ελληνικοί και ιδιαίτεροι μεζέδες όπως γαύρος μαρινέ με μους ταραμά ή μανούρι με μαρμελάδα ντομάτας.


Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Executive Chef στα ξενοδοχεία Athens Coast και London και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας Hospitality Ambassadeurs (https://hospitalityambassadeurs.com).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media