Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Οι Έλληνες ξενοδόχοι αναζητούν τρόπους μείωσης της «εξάρτησής» τους από τους tour operators

 

Στον απόηχο της κατάρρευσης της Thomas Cook, οι Έλληνες ξενοδόχοι αναζητούν ήδη τρόπους μείωσης της «εξάρτησής» τους από τους μεγάλους tour operators, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αλλάξει συνολικά το «στρεβλό» μοντέλο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Η νέα στρατηγική για τον τουρισμό, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, θα πρέπει να οδηγήσει στη μείωση της εξάρτησής του από τους tour operators, μετατρέποντας το τουριστικό μοντέλο «σε πιο βιώσιμο και καθοδηγούμενο από τα έσοδα».

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ήδη, τονίζουν, η χρηματοοικονομική δομή των μεγάλων tour operators παρουσιάζει κινδύνους και η χώρα χρειάζεται να κάνει στροφή και σε ταξίδια εκτός τουριστικών πακέτων.

Στόχος της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης της τουριστικής βιομηχανίας, επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, θα πρέπει να είναι η σταδιακή αύξηση του αριθμού των τακτικών πτήσεων, για να εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες με πακέτα διακοπών, αλλά και οι ανεξάρτητοι.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για τον τουρισμό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος οργανισμός τουριστικής προώθησης και ανάπτυξης με επαρκή προϋπολογισμό, όπως έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Επίσης, η χώρα θα πρέπει να διαφοροποιήσει τις προωθητικές της ενέργειες και να επενδύσει και σε καμπάνιες πολυμέσων. Πριν από όλα αυτά, επισημαίνουν τα τουριστικά στελέχη, θα πρέπει να γίνει έρευνα αγοράς, που στόχο θα έχει να βελτιώσει η χώρα το προϊόν της και να αναπτύξει νέους προορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν, στο επίκεντρο θα πρέπει να βρίσκεται η ψηφιοποίηση, με έμφαση στις διαφορετικές μορφές τουρισμού, από τη γαστρονομία, την υγεία, το shopping, τα αθλήματα και την τρίτη ηλικία, μέχρι το θρησκευτικό τουρισμό, το συνεδριακό, τις εκδηλώσεις και το θαλάσσιο τουρισμό (κρουαζιέρα – γιότινγκ).

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Κώστα Ντελέζου στο tovima.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post