Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ελληνο-κινεζικό φόρουμ για την προσέλκυση τουρισμού από την Κίνα

CHINA1

Σειρά επαφών μεταξύ μεγάλων ιδιωτικών και κρατικών κινεζικών ταξιδιωτικών οργανισμών από τη μία πλευρά και Ελλήνων ομολόγων τους από την άλλη, αρχίζουν από σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο διήμερου forum που οργανώνεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel με πρωτοβουλία της κινεζική πλευράς και στοχεύει στην αμφίδρομη ροή τουριστών από και προς το Πεκίνο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Beijing Municipal Commission of Tourism Development κορυφαίοι εκπρόσωποι του οποίου πραγματοποιούν αυτή την περίοδο ευρωπαϊκή περιοδεία. Στην αποστολή που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι China Commercial International Travel Service, Hualiu Culture, Beijing Top View Holiday, China Youth Travel Association, China Harmony Travel Service και άλλα μεγάλα τουριστικά κινεζικά πρακτορεία και οργανισμοί. Η Beijing Municipal Commission of Tourism Development έχει έλθει συνοδευόμενη από δημοσιογράφους των μεγαλύτερων Μέσων Ενημέρωσης της Κίνας και κρατικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Από ελληνικής πλευράς έχουν δηλωθεί 60 συμμετοχές από τουριστικές επιχειρήσεις κυρίως δε από ξενοδοχεία και πρακτορεία. Μεταξύ αυτών και πολλά μέλη του ΗΑΤΤΑ, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, καθώς η κινεζική αποστολή επιδιώκει και την προβολή του Πεκίνου ως τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό στοχεύοντας σε συνεργασίες που θα παράγουν και ελληνικό τουρισμό στην Κίνα.

Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού εκτιμούν ότι οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν να βοηθήσουν στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου είναι η περίοδος των εορτών της κινέζικης πρωτοχρονιάς, ενώ αργίες που αποτελούν ευκαιρίες για ταξίδια στο εξωτερικό τηρούνται και την πρωτομαγιά, αλλά και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οπότε είναι η εθνική εορτή της Κίνας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στο εξωτερικό αναμένεται να ξεπεράσει το 2014 κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κινεζικής Ακαδημίας Τουρισμού αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατομμύρια το 2020.

Πηγή: www.capital.gr

Ολόκληρο το άρθρο του Ηλία Μπέλλου:
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2161695

Share Post