Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο «The New York Times Travel Show»

 

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισκέφτηκε την τουριστική έκθεση NYT Travel Show (The New York Times Travel Show), την οποία κάθε χρόνο οργανώνει η εφημερίδα «The New York Times», σε εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Στην έκθεση (27 – 29/01), που συμμετείχε με περίπτερο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), συνολικά οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 500 από 150 χώρες.

Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην «ευρωπαϊκή σκηνή της έκθεσης» (European Stage), ενώ ο ΕΟΤ ήταν «Cultural Stages Sponsor».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Ελλάδας και της Υπουργού, την οποία και προλόγισε Brad Kolodny, εκπρόσωπος της New York Times, η κυρία Κουντουρά παρουσίασε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και απηύθυνε πρόσκληση στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό να επισκεφθεί τη χώρα μας. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από ελληνικό παραδοσιακό συγκρότημα.

 

 

Η κυρία Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, συναντήθηκαν στην έκθεση με παράγοντες της αμερικανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία, για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα το 2017 και το 2018.

Μετά τη Νέα Υόρκη, η κα Κουντουρά μεταβαίνει στο Σικάγο όπου έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με τους μεγαλύτερους tour operators και ταξιδιωτικές πράκτορες, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου για την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού τουρισμού σε όλη την Αμερική.