Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Η Ελλάδα πρώτη σε ζήτηση αεροπορικών πακέτων ταξιδίων στην Ουγγαρία

Εικόνες και χρώματα Ελλάδας στολίζουν μέχρι την 1η Ιουλίου το μεγάλο πάρκο της Βουδαπέστης Hunyádi και προκαλούν τους επισκέπτες του να «γευτούν» ονειρεμένες ελληνικές διακοπές.

Προοπτική που φαίνεται να δελεάζει πολλούς Ούγγρους τουρίστες καθώς ήδη η Ελλάδα αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό των Ούγγρων στα αεροπορικά καλοκαιρινά πακέτα ταξιδίων.

Η Ελλάδα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ των Εθνών (Festival of Nations) της Βουδαπέστης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση με έκθεση φωτογραφίας ελληνικών προορισμών, στο μεγάλο πάρκο της Βουδαπέστης τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το Σάββατο 18 Ιουνίου.

Η εκδήλωση και η έκθεση φωτογραφίας, συνδιοργανώθηκαν από το Γραφείο Εμπορικών & Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βουδαπέστη και τo Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) της Αυστρίας (στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει και η Ουγγαρία) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του 6ου Διαμερίσματος της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Το ιδιαίτερα πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς προορισμούς από το info stand του ΕΟΤ και από τα stands διοργανωτών ταξιδίων, οι οποίοι τόνισαν την ιδιαίτερα ανοδική πορεία των φετινών κρατήσεων προς τη χώρα μας.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία Παντζόπουλος, εγκαινιάζοντας την εκδήλωση, τόνισε τους στενούς θερμούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών, απευθύνοντας πρόσκληση στους επίσημους προσκεκλημένους και στο κοινό να επισκεφθούν τη χώρα μας, να γίνουν κοινωνοί της πασίγνωστης ελληνικής φιλοξενίας και να απολαύσουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της Ουγγαρίας, στελέχη γνωστών διοργανωτών ταξιδίων, δημοσιογράφοι, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν στελέχη του Γραφείου του ΕΟΤ της Αυστρίας.

Η εντυπωσιακή υπαίθρια φωτογραφική έκθεση, παρουσιάζει γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό γωνιές της Ελλάδας και αποτελεί για ένα δεκαήμερο πόλο έλξης για διακοπές στη χώρα μας.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλάμβανε διαδραστικά Workshop με θέμα την Ελλάδα για παιδιά και ενήλικες, μουσικοχορευτική εκδήλωση (από την ελληνική ομογένεια Ουγγαρίας) και προβολή του διαφημιστικού film του ΕΟΤ «Greece – You will want to stay forever», ως εισαγωγή της γνωστής ταινίας «Mamma Mia».