Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν στη βρετανική «πορτοκαλί» λίστα

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε την Παρασκευή 7 Μαΐου ότι χαλαρώνουν από τις 17 Μαΐου, οι περιορισμοί που αφορούν τα ταξίδια στο εξωτερικό, καταργώντας μεταξύ άλλων την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι ταξιδεύουν σε 12 χώρες.

Στην «πράσινη λίστα» θα βρίσκονται από τις 17 Μαΐου:

Πορτογαλία, Ισραήλ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Γιβραλτάρ, νησιά Φόκλαντ, νησιά Φερόε, νησιά Σάντουιτς και η Αγία Ελένη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ.

Οι ταξιδιώτες από χώρες που βρίσκονται στην «πράσινη» κατηγορία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρησή τους και δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στη Βρετανία.

Η λίστα θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες.

Τρεις χώρες που σήμερα βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα, η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ, θα μετακινηθούν στην «κόκκινη» από την Τετάρτη, 12 Μαΐου.

Εκτός της «πράσινης» λίστας έμειναν η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ. Όλες τους βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media