Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Elivi Hotels: Νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Σκιάθο

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΙΒΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» («ELIVI HOTELS Α.Ε.»), προτίθεται να κατασκευάσει και να εκμεταλλευτεί ένα νέο κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα στην περιοχή Κουκουναριών της Σκιάθου, συνολικής δυναμικότητας 267 δωματίων – 534 κλινών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης εκτιμάται ότι είναι 64.480.000 ευρώ, το 59,7% του συνολικού κόστους της νέας επένδυσης θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια, ενώ το υπόλοιπο 40,3% θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό.

 

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο έχει ως στόχο την κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος, χωρισμένου σε δύο χωρικές ενότητες συνολικής έκτασης 129.584 τ.μ. ως εξής:

• Νότια χωρική ενότητα (Τμήμα Α), συνολικής έκτασης 34.656 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει 55 exclusive επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows διαφόρων τύπων και μεγεθών

• Βόρεια χωρική ενότητα (Τμήμα Β), συνολικής έκτασης 94.929 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας 5* με 58 δωμάτια και 154 επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows.

Για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, προβλέπεται η απασχόληση 320 ατόμων εποχιακής απασχόλησης (6 μήνες / 150 ημέρες εργασίας το χρόνο) και 27 ατόμων μόνιμης απασχόλησης (12 μήνες / 300 ημέρες εργασίας).

Το Elivi Skiathos, πρόκειται για ένα 5άστερο resort, με 161 δωμάτια, σουίτες και βίλες, εστιατόρια, πισίνες, beach bars, που αναπτύσσεται σε τρία συγκροτήματα (Elivi Boutique – το παλιό Ξενία, Grace Rooms & Suites και Nest Rooms, Villas & Suites), σε έκταση 200 στρεμμάτων.

Η ELIVI HOTELS έκανε το ντεμπούτο της στον τομέα του τουρισμού το 2018 με το εμβληματικό ELIVI SKIATHOS στον όρμο των Κουκουναριών με επέκταση στις παραλίες Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα στη Σκιάθο.

Η ELIVI HOTELS είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου TE.NA Α.Τ.Ε.Β.Ε. που από το 1993 δραστηριοποιείται στις κατασκευές δημόσιων και ιδιωτικών έργων, στην παροχή τεχνικών συμβουλών και στην ανάπτυξη ενεργειακών έργων.

Το 2013 ο όμιλος πραγματοποίησε το άνοιγμά του στον πολυτελή τουρισμό πλειοδοτώντας για το Ξενία Σκιάθου και επενδύοντας στην ευρύτερη περιοχή.

Το Ξενία της Σκιάθου κατασκευάστηκε το 1963, στο πλαίσιο της δημιουργίας της αλυσίδας ξενοδοχείων ΞΕΝΙΑ από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και διέθετε 64 κλίνες σε 32 δωμάτια.

Το Ξενία ήταν εγκαταλελειμμένο από το 2000 και επαναλειτούργησε μετά από ριζική ανακατασκευή και επέκταση των εγκαταστάσεων του το 2018 ως το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Elivi Hotels.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media