Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects επιλέχθηκε από την Aman Resorts για το Janu Montenegro

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects, που ίδρυσαν η Ρία Βογιατζή και ο Αλέξανδρος Ξένος το 2003, εμπιστεύτηκε η Aman Resorts για να σχεδιάσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Janu (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις) στο Μαυροβούνιο (Janu Montenegro).

Πηγή έμπνευσης των έργων που υπογράφουν οι Elastic Architects είναι ο τόπος στον οποίο προορίζεται να δημιουργηθεί κάθε έργο. Όπως σημειώνει η Ρία Βογιατζή, «μας ενδιαφέρει να έχουμε sense of place, να αποδίδουμε μέσα από την αρχιτεκτονική μας μια σύγχρονη γλυπτική ματιά της ιστορίας του τόπου. Εμπνεόμαστε από τη φύση και την τοπιογραφία η οποία αποτελεί έναν καμβά για εμάς που καλούμαστε να τοποθετήσουμε σε αυτήν το έργο μας, ένα αρχιτεκτόνημα που το ζεις και το βιώνεις καθημερινά, διεγείροντας όλες τις αισθήσεις. Ένα από τα έργα μας που ξεχωρίζουμε είναι το ξενοδοχείο «Janu» στο Μαυροβούνιο, που είναι το νέο brand της Αman. Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς που η Αman μας εμπιστεύτηκε γι’ αυτό, ως το πρώτο έργο της νέας αυτής διεθνούς αλυσίδας. Σήμερα ήδη σχεδιάζονται άλλα δύο «Janu», σε Μιλάνο και Τόκιο».

Όπως σημειώνει η κα Βογιατζή, παρόμοιες απαιτήσεις έχουν και μεγάλοι όμιλοι που έχουν εμπιστευτεί την Elastic Architects, όπως οι Mitsis Hotels, Coco-Μat Hotels, Πανγαία κ.ά.

«Ο τουρισμός έχει αλλάξει το τοπίο, με πολλούς ξένους και εγχώριους επενδυτές, αλλά και μεγάλα funds, να είναι έτοιμα να επενδύσουν σημαντικά ποσά και να δημιουργήσουν νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Το κτιριακό απόθεμα των κέντρων και των τουριστικών προορισμών οδηγεί συνήθως τους επενδυτές στην ανακαίνιση και την επαναχρησιμοποίηση κτιρίων, ώστε να εκμεταλλευτούν τη θέση τους, αλλά και για να αποφύγουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις» τονίζει η Ρία Βογιατζή.

Αυτή την περίοδο, οι Elastic Architects δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και στο Λονδίνο, ενώ «βάζουν πλώρη» για να ανοίξουν ένα νέο γραφείο στη Νέα Υόρκη. Στόχος τους είναι σε δέκα χρόνια να λειτουργεί σαν ένα διεθνές αρχιτεκτονικό brand που θα χαρακτηρίζεται από τη σχεδιαστική του πρωτοπορία, δίνοντας έτσι αναγνωσιμότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Πηγή: www.fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας