Πέμπτη 28 Μαϊου 2020

«El Greco – Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»: Η ονομασία του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου;

El Greco: Aυτό είναι το όνομα που θα προτείνει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας του νέου αεροδρομίου, είπε πως η «μαρκίζα» στο νέο αεροδρόμιο θα πρέπει να φέρει το όνομα μιας εμβληματικής -στο διάβα των αιώνων- προσωπικότητας της Κρήτης, πασίγνωστης στα πέρατα της οικουμένης.

Μια τέτοια προσωπικότητα είναι φυσικά ο σπουδαίος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος. Για αυτό ακριβώς, ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε ότι θα προτείνει προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να φέρει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι το «βαρύ» όνομα – ορόσημο Ελ Γκρέκο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μια επιλογή και μια εξέλιξη που, αν μη τι άλλο, κρίνεται απολύτως λογική και συνάδει με το ισχυρό «brand name» που πρέπει να έχει η πύλη εισόδου της ανατολικής Κρήτης για τις επόμενες δεκαετίες.

Η ιδέα της ονομασίας του νέου αερολιμένα στο Καστέλι ως αεροδρόμιο «El Greco – Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», όχι απλά κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο ενθουσιασμό, δίνοντας απευθείας το «στίγμα» μεγάλης αποδοχής για την ονομασία – τιμή στο πρόσωπο της σπουδαίας προσωπικότητας που ανέδειξε η Κρήτη και η Ελλάδα.

 

Πηγή: www.neakriti.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram