Κυριακή 5 Μαϊου 2024

Έκθεση ζωγραφικής στο ξενοδοχείο Moxy Athens City

Το Moxy Athens City,  σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κανακάκη «SHATTERED COLOURS GENESIS» την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 19:00.

Η ζωγραφική του Δημήτρη Κανακάκη αποτυπώνεται σε στενόμακρους πίνακες που στέκονται όρθιοι σαν Άνθρωποι.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Υπό την οπτική αυτή, οι χρωματικές συνθέσεις του ζωγράφου, μοιάζουν με τον εσωτερικό ψυχικό κόσμο του καθενός μας.

Σταθερά κυρίως σε μαύρο φόντο, εμφανίζονται τα χρώματα, οι γραμμές, τα τυχαία σχήματα και οι κρυμμένες λεπτομέρειες, ένα χρωματικό σύμπαν που εν τέλει είναι ο εαυτός μας.

Θα μπορούσε να αναγνωρίσει κανείς στους πίνακες του τα χρώματα της νύχτας σε ένα διαστημικό λαβύρινθο και τη μεγάλη έκρηξη της Γέννησης.

Στα μάτια μας θα εμφανιστεί ο μίτος της Αριάδνης και ένας βαθύς ορίζοντας χωρίς σκιές. Ένα φωτεινό διάστημα με νεφελώματα.

Η Μεγάλη Έκρηξη που γεννάει, αγρούς, ευθείες, καμπύλες, τόξα, βέλη, μάτια, δάχτυλα, σταγόνες και ρυάκια.

Θα έλεγε κανείς ότι οι πίνακες αυτοί, είναι η αποτύπωση του δημιουργικού χάους, αφενός του σύμπαντος και αφετέρου του ψυχικού και διανοητικού κόσμου των ανθρώπων.

Σε καθέναν από αυτούς προβάλλει η αποκάλυψη των προσώπων, των ανθέων και η δημιουργία του κόσμου, αλλά και διάσπαρτη, η εσωτερική πορεία των συναισθημάτων μας, που σαν κομήτες σβήνουν, αφού πρώτα λάμψουν εκτυφλωτικά.

Και επειδή κανένας δεν μπορεί να κοιτάξει το σύμπαν με τα μάτια του, όταν έχει άπλετο φως, παρά μόνο στο σκοτάδι, είναι βέβαιο ότι παρατηρώντας τα έργα του είτε από μακριά, είτε από κοντά, θα ανακαλύψετε ανοιγμένα ψυχικά όστρακα με μαργαριτάρια.

Η έκθεση του Δημήτρη Κανακάκη στο Moxy Athens City θα διαρκέσει μέχρι 25/02.

 

Moxy Athens City 

Σταδίου 65, πλατεία Ομονοίας