Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η οποία ξεπέρασε το 85%, η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον, στα Τρίκαλα.

Αφορμή ήταν, όπως είναι φυσικό, τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και η ανάγκη για ενημέρωση των μελών και του κόσμου για τις δράσεις των οργάνων.

Σε πρώτο ρόλο, φυσικά, η ενέργεια και τα δυσβάσταχτα, όπως προβλέπονται, κόστη του χειμώνα, τα οποία οδηγούν σε κλείσιμο μέχρι το Πάσχα ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας και στην ανεργία δεκάδες εργαζομένους.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Καλεσμένος της Ένωσης και ο Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής HOTREC, ο οποίος ενημέρωσε για τις προσφυγές του επιμελητηρίου κατά των παρόχων ενέργειας, αλλά και για το γεγονός ότι από το τέλος του Νοέμβριου, πιθανότατα, θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις του ρεύματος.

Επίσης καλεσμένος και ο προϊστάμενος ελέγχων και ανάπτυξης του ΕΟΤ Βόλου, Νικόλαος Σαρούκος, ο οποίος ενημέρωσε για τις ενέργειες του οργανισμού σε σχέση με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και την ανάγκη να μπουν κανόνες στη λειτουργία αυτών.

Όπως, ανέφερε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννης Κουρούπας, πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την προστασία των οργανωμένων καταλυμάτων, των τουριστών και του ονόματος της χώρας μας στο τουριστικό παγκόσμιο χάρτη, αλλά και τις ίδιας της τοπικής κοινωνίας, η οποία αντιμετωπίζει -εξαιτίας του φαινομένου- σοβαρότατη έλλειψη κατοικιών προς ενοικίαση.

Τα μέλη της Ένωσης ενημερωθήκαν ακόμα για τον τρέχοντα Αναπτυξιακό Νόμο για τον Τουρισμό, από το συνάδελφο τους και οικονομολόγο, Βασίλη Γεωργίου, αλλά και για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις, από το μηχανολόγο μηχανικό, Γεώργιο Τζιμούλη.

Ειδική μνεία έγινε στην Ημέρα Καριέρας που διοργανώνεται από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Τρικάλων, στις 4 Νοεμβρίου 2022, στο Ananti City Resort, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., σε μία σοβαρή προσπάθεια να έρθουν οι επιχειρήσεις σε επαφή με το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, όπως ανέφερε και η προϊστάμενη, της ΔΥΠΑ Τρικάλων, Μαρίνα Ιακωβάκη.

Τέλος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης και Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Μετεώρων Σπύρος Νικολογιάννης, ενημέρωσε τα μέλη για τη δημιουργία διαδραστικού χάρτη με τα μονοπάτια των Μετεώρων, αλλά και το στόχο του δήμου για προώθηση των Μουσείων της περιοχής, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών.