Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Εξελίξεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας

hotels

 

Μεγάλες εξελίξεις αναμένονται σύντομα στον τομέα των ξενοδοχείων της Αθήνας, καθώς η αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει «αναζωπυρώσει» το ενδιαφέρον μεγάλων ελληνικών και ξένων ομίλων για τη δημιουργία ξενοδοχείων.

Όπως σημειώνουν φορείς της ξενοδοχειακής αγοράς, το επόμενο διάστημα οι συζητήσεις για την επαναλειτουργία μονάδων, παρά το δύσκολο επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα, δεν θα λείψουν.

1. Metropolitan

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ κοντά η συμφωνία της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας παγκοσμίως, της Marriott International για το ξενοδοχείο Metropolitan του ομίλου Χανδρή στη λεωφόρο Συγγρού.

Η Marriott αν και αποχώρησε στο τέλος του 2013 από τη διαχείριση του τότε Ledra Marriott στη Λεωφόρο Συγγρού (το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Athens Ledra, αλλά στις 31 Μαΐου 2016 διέκοψε τη λειτουργία του), δεν είχε κρύψει την πρόθεσή της να επιστρέψει στην ελληνική αγορά.

Το σημείο που βρίσκεται τo ξενοδοχείο Metropolitan θεωρείται κομβικό, δεδομένου πως είναι απέναντι από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μόνο 15 λεπτά απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

2. Athens Ledra

Στα μέσα του Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο Athens Ledra, ο οποίος μάλιστα εκτιμάται πως θα εκκινήσει με πολύ χαμηλότερο τίμημα σε σχέση με αυτό των 47,8 εκατ. ευρώ στις προηγούμενες δύο διαδικασίες και πιο συγκεκριμένα κοντά στα 35 εκατ. ευρώ. Η  εξέλιξη εκτιμάται πως αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για την εξεύρεση ενδιαφερόμενου αγοραστή, μετά από δύο “άγονες” προσπάθειες.

3. La Mirage

Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, αναμένεται να εκκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης νέου μισθωτή για το ξενοδοχείο La Mirage επί της πλατείας Ομονοίας, που παραμένει κλειστό από το 2008 εξαιτίας της υποβάθμισης της περιοχής. Ο μισθωτής θα κληθεί να αναλάβει τα έξοδα της ριζικής ανακαίνισης του 208 δωματίων ξενοδοχείου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Βασιλικής Κουρλιμπίνη στο capital.gr