Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΕΞΑΑΑ: Μικρή μείωση της κίνησης στα ξενοδοχεία της Αθήνας

EOT326

 

Μείωση 1,8% παρουσίασε η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), το πρώτο εξάμηνο του 2016. Επιπλέον, το Μάιο η τουριστική κίνηση μειώθηκε κατά 6,5%.

Ο πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε πως «οι πρώτες αρνητικές ενδείξεις που καταγράφονται μετά από μια θεαματική θετική πορεία την περίοδο 2013 – 2015, προειδοποιούν για στροφή του μέχρι σήμερα θετικού κλίματος για τον τουρισμό της Αθήνας».

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν από την ΕΞΑΑΑ στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Μουσείο της Ακρόπολης που ήταν αφιερωμένη στο έργο για την προβολή και ανάδειξη του προορισμού Αθήνα στο εξωτερικό την περίοδο 2010 – 2016.

Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Ξενοδοχείων

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 11ης έρευνας ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting «περί ικανοποίησης επισκεπτών και απόδοσης ξενοδοχείων», οι επισκέπτες σε ποσοστό 95% μένουν ικανοποιημένοι και θα συστήνουν ανεπιφύλακτα σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται μεγάλη ικανοποίηση των επισκεπτών της Αθήνας, με βαθμολογία 8 από 7,8 το 2015. Το 62% των τουριστών από το εξωτερικό είχε καλύτερη ή πολύ καλύτερη εμπειρία από ό,τι προσδοκούσε. Χαμηλή βαθμολογία 6,1 συγκέντρωσε η δημόσια καθαριότητα.