Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους τουρίστες

 

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί χθες στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, τα μοναδικά χερσαία σύνορα τη χώρας που άνοιξαν.

Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη για όλους, ωστόσο για τους Σέρβους είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και αυτό γιατί ενώ η Σερβία ήταν στις χώρες που επιτρέπονταν οι πολίτες τους να επισκεφτούν την Ελλάδα ξαφνικά αυτό άλλαξε.

Πολλοί δεν το πληροφορήθηκαν, έφτασαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά δεν τους επιτρέπεται η είσοδος. Υπάρχουν και αρκετά λεωφορεία με σερβικά γκρουπ τουριστών που έρχονταν για διακοπές στη Χαλκιδική, το Σταυρό και την Εύβοια και έμαθαν για την απαγόρευση στο δρόμο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Όπως δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας Θανάσης Νανάκος:

«Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ή είναι άσχετοι με τον τουρισμό ή θέλουν να μας δώσουν τη χαριστική βολή. Επενδύουμε στην προσέλκυση τουριστών και με τις αποφάσεις τους μας καταστρέφουν. Αυτή τη στιγμή χίλιοι Σέρβοι τουρίστες είναι αναγκασμένοι να γυρίσουν πίσω. Είναι εξαγριωμένοι. Η ζημιά για το γραφείο μας είναι πολλές χιλιάδες ευρώ. Πως θα κάνουμε προγραμματισμό όταν οι αποφάσεις αλλάζουν ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση; Με τέτοιους όρους δεν μπορούμε να φέρουμε τουρίστες στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δυσφημείται στη Σερβία που είναι βασική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό».

Η αναστάτωση ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής των κανονισμών της χώρας σε ΦΕΚ που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, το οποίο απαγορεύει μέχρι τις 30 Ιουνίου την είσοδο πολιτών τρίτων χωρών από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

 

Πηγές: www.facebook.com/OmorfaTaxidia, www.voria.gr


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ (9:21 π.μ.)

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, από το Τελωνείο του Προμαχώνα υπάρχει ήδη προφορική οδηγία για ελεύθερη διέλευση Σέρβων πολιτών από το συνοριακό σταθμό.

Προσωρινή λύση μετά τις αντιδράσεις ανθρώπων του τουρισμού της Β. Ελλάδας για το αιφνιδιαστικό μπλόκο σε Σέρβους παρά το άνοιγμα των συνόρων…

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media