Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

To Ekies All Senses Resort της Χαλκιδικής υποψήφιο σε διεθνή διαγωνισμό design

Το τέταρτο βραβείο του στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «AHEAD Awards» (Hospitality Experience and Design), διεκδικεί το 4άστερο Ekies All Senses Resort, που βρίσκεται στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής.

Βάσει της λίστας που δημοσίευσαν οι διοργανωτές, το ξενοδοχείο είναι στην τελική πεντάδα για την κατηγορία «Σουίτα», ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 17 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βραβεύεται. Το 2017 είχε αποσπάσει βραβείο για τους εξωτερικούς χώρους και το 2020 και το 2021 είχε διακριθεί στην κατηγορία «σουίτα».

Τώρα, είναι εκ νέου υποψήφιο για βραβείο για την ανακαίνιση δώδεκα σουιτών, η οποία ολοκληρώθηκε πέρσι.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Agarch+ και την αρχιτέκτονα Ράνια Σταματάκη, μεταμόρφωσαν τον 1ο όροφο σε μια ξεχωριστή νησίδα πολιτισμού, με τις 12 οουίτες ουσιαστικά να λειτουργούν σαν σύγχρονες γκαλερί, καθώς φιλοξενούν έργα του Γιάννη Παλατζίδη από τη συλλογή του «Wrapping Materials», ελαιογραφίες τοίχου του Λάζαρου Πάντου που απεικονίζουν τους ήρωες του ’21 και φωτογραφίες σε μεγάλα μεγέθη του Κοσμά Παυλίδη, του Στράτου Καλαφάτη και του Μαρίνου Τσαγκαράκη.

Επίσης, κυρίαρχο ρόλο στον εσωτερικό σχεδιασμό των δωματίων παίζουν οι εγκαταστάσεις (installations) από τους Beetroot στη Θεσσαλονίκη και το στούντιο CTRLAZK Art&Design με έδρα το Μιλάνο.

Γενικότερα, ο ανασχεδιασμός των σουιτών ακολούθησε τις δυο βασικές αρχές της φιλοσοφίας του ξενοδοχείου, την υψηλή αισθητική και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα δάπεδα αποτελούνται από μωσαϊκό με πέτρες της ορεινής Χαλκιδικής, οι βαφές που χρησιμοποιήθηκαν είναι οικολογικές, τα μεταλλικά έπιπλα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα ειδικά για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, τα μασίφ ξύλα προέρχονται από ελιές τoυ τόπου, ενώ τα γραφεία έχουν κατασκευαστεί από ακατέργαστο μάρμαρο Θάσου.

Η συνολική εικόνα, σε συνδυασμό με το γυμνό μπετόν της οροφής, παραπέμπει σε φυσικό σπήλαιο και θυμίζει έντονα τα βράχια του ευρύτερου τοπίου…

 

Ekies All Senses Resort 

Βουρβουρού – Σιθωνία Χαλκιδικής

www.ekies.gr

 

Πηγή: www.mononews.gr