Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Εκδήλωση στο Παρίσι με αφορμή την αεροπορική σύνδεση Παρίσι – Σκιάθος από την Transavia

 

Την τιμητική της είχε η Σκιάθος την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, με αφορμή τα τακτικά δρομολόγια Παρίσι – Σκιάθος που εγκαινιάζει η αεροπορική εταιρεία Transavia για την περίοδο 23/04 – 29/10/2022.

Δύο τυχεροί προσκεκλημένοι κέρδισαν εισιτήρια μετ’ επιστροφής και διαμονή στη Σκιάθο, με την ευγενική χορηγία της Transavia και των ξενοδοχείων The Skiathos Palace και Atrium.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα και το γεγονός, γιορτάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε κεντρικό ξενοδοχείο του Παρισιού.

Δημοσιογράφοι και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον υπέροχο τουριστικό προορισμό της Σκιάθου μέσα από την πληρέστατη παρουσίαση του νησιού που έκανε η Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ Γαλλίας, Δήμητρα Βοζίκη.

Η Διευθύντρια της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας κα Δήμητρα Βοζίκη πραγματοποίησε μια πλήρη παρουσίαση του προορισμού και συγκέντρωσε την ενθουσιώδη ανταπόκριση των καλεσμένων.

Οι καλεσμένοι ενθουσιάστηκαν με το εξαίρετο φυσικό κάλλος του νησιού, τη γαστρονομική του ταυτότητα, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του αλλά και τη λογοτεχνική του σημασία ως γενέτειρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Με την Ελλάδα να παραμένει μεταξύ των πρώτων σε προτίμηση ταξιδιωτικών προορισμών στη Γαλλία, οι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες που παρέστησαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν νέο δυναμικό προορισμό, για τον οποίο πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα αποδειχθεί δημοφιλής για τους Γάλλους τουρίστες.

Πάνω από σαράντα δημοσιογράφοι και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας παρέστησαν στην εκδήλωση.

Για την αεροπορική σύνδεση, μίλησε ο Chief Commercial Officer της Transavia, Nicolas Henin, τονίζοντας πως η εταιρεία είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη μέχρι τώρα θερμή ανταπόκριση στις κρατήσεις για τη Σκιάθο.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Παρίσι, Αγλαΐα Μπαλτά, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της αεροπορικής σύνδεσης με έναν ακόμη ελληνικό προορισμό και κάνοντας αναφορά στη Σκιάθο, ως ένα προορισμό που σίγουρα θα αγαπήσουν οι Γάλλοι.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, δήλωσε ότι το άνοιγμα του προορισμού στη γαλλική αγορά σηματοδοτεί ένα γεγονός ιστορικής σημασίας για το νησί, που επιβεβαιώνει τη δυναμική του προορισμού και μάλιστα στην εξαιρετικά κρίσιμη για τον τουρισμό μετά-covid εποχή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού της Σκιάθου, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέξανδρος Ευστάθιου, ο Πέτρος Δερβένης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου The Skiathos Palace, η Ηλέκτρα Χατζημιχάλη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Atrium, ο Τάσος Τάνας, εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Gatstravel και η Κατερίνα Πολλάτου υπεύθυνη Marketing & Development Airline της Fraport Greece.

Την επομένη της εκδήλωσης, 1 Απριλίου 2022, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Figaro ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στις Σποράδες με εκτενή αναφορά στη Σκιάθο, που επιμελήθηκε η παρούσα στην εκδήλωση δημοσιογράφος Bérénice Debras, η οποία ταξίδεψε στην Ελλάδα ειδικά για το δημοσίευμα το Σεπτέμβριο του 2021.