Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Εκδήλωση για τη γαστρονομία της Λέσβου στη Γιορτή Αγροτουρισμού 2018

Στο απόγειό της βρέθηκε το Σάββατο 21 Ιουλίου η γαστρονομία της Λέσβου, καθώς στο δυτικότερο μέρος του νησιού, στο Σίγρι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου οργάνωσαν εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2018 που διοργανώνει για δέκατη ένατη συνεχόμενη χρονιά φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές γεύσεις γλυκών και παραδοσιακών εδεσμάτων, όπως χάχλες στο φούρνο με ντομάτα και παραδοσιακή γραβιέρα, αμυγδαλωτά και γκιουζλεμέδες φτιαγμένα από αγνά υλικά της Λέσβου από τις γυναίκες του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου.

Ο γυναικείος συνεταιρισμός δημιουργεί και διαθέτει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως γλυκά του κουταλιού: ελιά, κάστανο, καρπούζι, κυδώνι, αντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νεραντζάκι, σταφύλι και μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά παρασκευασμένες μαρμελάδες, κουλουράκια, αμυγδαλωτά, παστέλια, αλλά και ποτά με θαυμάσια χρώματα και γεύσεις.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μυστικά για τον παραδοσιακό τραχανά, τις χυλοπίτες, αλλά και τα μακαρονάκια που οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου παρασκευάζουν με μεράκι.

 

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.lesvosmuseum.gr