Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Εκδήλωση για τη γαστρονομία της Ελαφονήσου

Τη γαστρονομική της πλευρά παρουσιάζει αυτές τις ημέρες η Ελαφόνησος της Λακωνίας σε ένα πολυδιάστατο γεγονός που συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις, μουσική και συμπόσιο με θέμα την οικο-βιωσιμότητα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη (19/05) ο Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει το θέμα: «Γαστρονομικές κοινότητες: Η ανάγκη για δικτύωση και συνεργασία των φορέων γαστρονομίας και τουρισμού και η κοινή παρουσίαση των ιδιοτήτων του νησιού», ενώ η chef Ελένη Αλιφέρη θα δημιουργήσει ένα menu με βάση παραδοσιακές γεύσεις και γαστρονομία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Για την παρασκευή των πιάτων θα χρησιμοποιηθούν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Λακωνίας, τυροκομικά κ.ά.

Το ίδιο βράδυ οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» θα παρουσιάσουν παραδοσιακή Ζακυνθινή και επτανησιακή μουσική.

Τα δρώμενα πλαισιώνονται και από το 5ο Συμπόσιο Οικο-Βιωσιμότητας που διοργανώνεται από το Σύλλογο για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξη της Ελαφόνησου (Elafonisos Eco) και πραγματοποιείται από 17 ως 22 Μαΐου 2022, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρόγραμμα και σημαντικές συμμετοχές.

H γαστρονομική εκδήλωση, η παρουσίαση και το συμπόσιο θα λάβουν χώρα στο Mare nostrum – cafe bar στην παραλία της Ελαφονήσου, ενώ τα πιάτα θα παρασκευάζονται στο εστιατόριο «Αντώνης ψαροταβέρνα».

Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πάρνωνας» με την υποστήριξη του Δήμου Ελαφονήσου, του «Elafonisos Eco» και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD, Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post