Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Eκδήλωση για την ανάπτυξη των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα

Η εκδήλωση με τίτλο «Capitalise the Growth of Vacation Rentals in Greece», για την Ανάπτυξη των Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης στην ελληνική αγορά, που διοργάνωσε η TravelStaytion σε συνεργασία με τη Homes & Villas by Marriott Bonvoy, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στο Island Private House, στη Βάρκιζα, με συμμετοχή των πρωταγωνιστών της αγοράς των ακινήτων, του τουρισμού και της διαχείρισης ακινήτων.

Στην εκδήλωση η Veronica Rivas, Director Development στην Homes & Villas by Marriott Bonvoy, παρουσίασε πώς μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε 182 εκατομμύρια μέλη του προγράμματος ταξιδιού Marriott Bonvoy, τα μέλη του οποίου αναζητούν πολυτελή καταλύματα, καθώς επίσης να έχουν και πρόσβαση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού πάνω από το 76% των κρατήσεων στην ελληνική αγορά μέσω της πλατφόρμας προέρχονται από ταξιδιώτες από τις Η.Π.Α.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο Managing Director της TravelStaytion, Ιάσονας Αναστασίνης, μίλησε για την TravelStaytion, η οποία με περισσότερα από 90.000 πολυτελή ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περισσότερες από 700 περιοχές σε όλο τον κόσμο, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή ποιοτικών καταλυμάτων και καθίσταται ο νούμερο 1 πάροχος ακινήτων που ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας.

Παράλληλα, σημείωσε πως τα ακίνητα προωθoύνται τόσο μέσω της travelstaytion.com όσο και μέσω των δημοφιλέστερων καναλιών κρατήσεων σε ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο και σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ταξιδιωτικών γραφείων.

Οι δύο ομιλητές ανέδειξαν την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ Homes & Villas by Marriott Bonvoy και TravelStaytion, καθώς πλέον περισσότερα από 5.000 ακίνητα διοχετεύονται στην πλατφόρμα της Marriott μετά από επαλήθευση και κατηγοριοποίηση από την TravelStaytion.

Με τη συνεργασία, είτε μεμονωμένοι ιδιοκτήτες ποιοτικών ακινήτων είτε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων μπορούν μέσω της TravelStaytion να διοχετεύσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα ακίνητά τους στην Homes  & Villas by Marriott Bonvoy και να επωφεληθούν όλων των πλεονεκτημάτων αυτής της συνεργασίας.

Ακολούθησε ομιλία από τον Sales Director της AirDNA, James Kinnersly, όπου παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία για την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς και τη σύγκρισή της με άλλες Μεσογειακές χώρες.

Ορισμένα από τα high-lights στα οποία εστίασε ο κ. Kinnersly, ήταν:

– Η Ελλάδα ανέκαμψε πιο γρήγορα από όλες τις υπόλοιπες χώρες του Νότου όσον αφορά τα διαθέσιμα ακίνητα προς ενοικίαση, με αύξηση κατά 13,3% σε σχέση με το 2022 και κατά 9,5% σε σχέση με το 2019

– Η Κρήτη διαθέτει περισσότερα από 25.000 ακίνητα, η Αθήνα περισσότερα από 10.000 ακίνητα και η Κέρκυρα περίπου 10.000 ακίνητα, καθιστώντας τους, τους τρεις προορισμούς με το μεγαλύτερο απόθεμα ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση.

– Η πληρότητα των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023, αυξήθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, αλλά και του 2019.

– Η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση παρατηρείται σε ακίνητα προς μίσθωση κατά σειρά στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη

– Το μέσο ημερήσιο έσοδο (ADR) ανά ακίνητο για τον Απρίλιο του 2023 ανέρχεται σε 95 ευρώ για την Αθήνα, 188 ευρώ για την Κέρκυρα, 214 ευρώ για τη Ρόδο και την Κρήτη και 371 ευρώ για τη Σαντορίνη. Επιπλέον, φέτος παρατηρείται αύξηση κατά 7% στο μέσο ημερήσιο έσοδο.