Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Εικονική περιήγηση στο «σταθμό Βενιζέλου» του μετρό της Θεσσαλονίκης

Ένα εντυπωσιακό βίντεο που περιλαμβάνει εικονική περιήγηση στο «σταθμό Βενιζέλου» του μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως αυτός πρόκειται να παραδοθεί σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη που εκπονήθηκε μετά την απόφαση για προσωρινή απόσπαση, επανατοποθέτηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο facebook, o πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκος Ταχιάος.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Δείτε το video

Φωτορεαλιστική απόδοση του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης

Μία πεντάλεπτη περιήγηση στον σταθμό Βενιζέλου, όπως αυτός πρόκειται να παραδοθεί σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη που εκπονήθηκε μετά την απόφαση για προσωρινή απόσπαση, επανατοποθέτηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Ταχιάος στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (Μάιος, 2019): «Την τύχη και την ατυχία είχε ο «σταθμός Βενιζέλου» του μετρό της Θεσσαλονίκης να χωροθετηθεί στο σταυροδρόμι της αρχαίας και της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Κάτω από τα μαγαζιά και τις στοές της Εγνατίας βρέθηκε η ρωμαϊκή λεωφόρος decumanus maximus με ίχνη και υπολείμματα από εργαστήρια και καταστήματα, ένα εντυπωσιακό τετράπυλο, ίχνη κιονοστοιχίας, μαρμάρινες κατασκευές, κράσπεδα, τοιχοποιίες, κατασκευές από πλίνθους και κονιάματα. Τα ευρήματα σε όλο τους το βάθος συμπυκνώνουν έξι αιώνες ιστορίας της βυζαντινής Θεσσαλονίκης».

Να σημειωθεί, ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε πρόσφατα ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media