Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Εγκρίθηκε (τελικά) η μετονομασία του πρώην Esperia της οδού Σταδίου σε NYX Hotel Athens

Το Διοικητικό Συμβούλιο του e-Ε.Φ.Κ.Α. αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την αλλαγή της επωνυμίας του ξενοδοχείου επί των οδών Σταδίου 22 & Εδουάρδου Λω από «ΕΣΠΕΡΙΑ ΠΑΛΛΑΣ ΧΟΤΕΛ» – «ESPERIA PALACE HOTEL» σε «NYΞ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΣΠΕΡΙΑ ΠΑΛΛΑΣ ΑΘΗΝΩΝ» – «ΝΥΧ ESPERIA PALACE HOTEL ATHENS», προκειμένου να κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών λειτουργίας του ξενοδοχείου από τη μισθώτρια «ΦΑΤΤΑΛ ΕΣΠΕΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Να σημειωθεί ότι:

1. Πριν από λίγες ημέρες απορρίφθηκε η μετονομασία του πρώην Esperia σε NYX Hotel Athens από το Διοικητικό Συμβούλιο του e-Ε.Φ.Κ.Α.

2. Ο ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος Fattal, νοίκιασε για 40 χρόνια τον Ιούλιο του 2019 το πρώην Esperia από τον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), έναντι μηνιαίου ενοικίου 95.830 ευρώ. Το συνολικής επιφάνειας 12.235 τ.μ. πρώην Esperia, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στην Ομόνοια και στην πλατεία Συντάγματος, διέκοψε τη λειτουργία του το 2010. Ο όμιλος Fattal σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει το πρώην Esperia μετά από ριζική ανακατασκευή που θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ως το 5άστερο NYX Hotel Athens με 217 δωμάτια.

Άρα πλέον μετά τη νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-Ε.Φ.Κ.Α., ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή της επωνυμίας και την επαναλειτουργία μετά από ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου.