Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Εγκρίθηκε το master plan του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης

 

Στην έγκριση του master plan του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) προχώρησε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, ανάβοντας το «πράσινο φως» για το Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης του λιμανιού σε βάθος 25ετίας, στο οποίο προσδιορίζονται οι χρήσεις και οι όροι δόμησης εντός λιμενικής ζώνης.

Το master plan βάζει τους άξονες και ο ιδιώτης που θα αποκτήσει το 67% του ΟΛΘ, θα είναι αυτός που θα επιλέξει και θα εξειδικεύσει όσες δράσεις τελικά θα προγραμματιστούν.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

 

1. Η διαμόρφωση της προβλήτας 2 ως σύγχρονης τερματικής εγκατάστασης υποδοχής κρουαζιέρας, με δυνατότητα εξυπηρέτησης τουλάχιστον 150.000 επιβατών ετησίως.

2. Αξιοποίηση της λιμενολεκάνης μεταξύ της 1ης και 2ης προβλήτας για τη δημιουργία υδατοδρομίου.

3. Ανακαίνιση του διατηρητέου κτηρίου του Επιβατικού Σταθμού (πρώην Τελωνείου) και αξιοποίησή του ως χώρου πολλαπλών χρήσεων συνδεδεμένων με την επιβατική και τουριστική δραστηριότητα του λιμανιού, καθώς και με τις πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες της πόλης.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το 67% του ΟΛΘ, από τα ενδιαφερόμενα επιχειρηματικά σχήματα.

 

Πηγή: www.dealnews.gr