Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Εγκρίθηκε η μελέτη για μεγάλη επένδυση στη Σητεία της Κρήτης

Mε την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη για τη δημιουργία μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην περιοχή Όρμος Φανερωμένης στη Σητεία Λασιθίου, σε έκταση ιδιοκτησίας της Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική Α.Ε., η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 78% από τον όμιλο της Dolphin Capital Investors, της ιδιοκτήτριας εταιρείας των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Amanzoe και Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της Dolphin, γι’ αυτό βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης του ποσοστού της έναντι 17,2 εκατ. ευρώ, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει πρόσθετη ρευστότητα για την υλοποίηση των τουριστικών επενδύσεων που προωθεί στο Πόρτο Χέλι και στην Κέα (Τζια).

Σε πλήρη ανάπτυξη το τουριστικό συγκρότημα Sitia Bay Golf Resort περιλαμβάνει την αξιοποίηση έκτασης 2.800 στρεμμάτων με παραλιακό μέτωπο 2,5 χλμ. Ο σχεδιασμός αφορά στη δημιουργία συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών, 5άστερου ξενοδοχείου 200 δωματίων το οποίο θα διαχειρίζεται η ξενοδοχειακή αλυσίδα Waldorf Astoria Hotels & Resorts του ομίλου Hilton, γηπέδου golf 18 οπών,  συνεδριακού κέντρου και μαρίνας για 32 σκάφη αναψυχής.

Η έκταση που θα κατασκευαστεί το συγκρότημα βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από το λιμάνι της Σητείας.

Η έκταση όπως είναι σήμερα

SITIA

… και όπως θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης

SITIA1

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.dolphinci.com

Share Post