Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εγκρίθηκε η δημιουργία μεγάλων τουριστικών επενδύσεων

Alkyonides Hills

1. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αίγινας διατύπωσε σύμφωνη γνώμη για την ίδρυση ιδιωτικού οικισμού με την επωνυμία Alkyonides Hills (φωτορεαλιστική απεικόνιση), σε έκταση 115 στρεμμάτων στη θέση Αμυγδάλα στην τοπική κοινότητα Πέρδικας στην Αίγινα, από τη Lamda Development (όμιλος Λάτση).

Ο πληθυσμός του οικισμού εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 650 άτομα. Πέραν της κατασκευής κατοικιών προβλέπεται η δημιουργία ξενώνων για τη φιλοξενία επισκεπτών, αθλητικών υποδομών, εστιατορίων κ.λπ.
H επένδυση θα φθάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

2. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε υπέρ της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων με δυναμικότητα 149 κλινών στη θέση Διβούνια από την εταιρεία Tatianco Enterprises Limited στη Μύκονο.

3. Το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην παραλία της Βελίκας στη Μεσσήνη (20 χλμ. από την Καλαμάτα).

Την επένδυση θα υλοποιήσει ο όμιλος Grace Hotels σε έκταση περίπου 261 στρεμμάτων και θα αποτελείται από ξενοδοχείο 5 αστέρων συνολικής δυναμικότητας 266 κλινών και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

Επίσης, θα κατασκευαστούν κέντρο θαλασσοθεραπείας, κέντρο αναζωογόνησης και συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα εξυπηρέτησης εκδηλώσεων για 300 άτομα.

4. Η «Ελληνικά Παραδοσιακά Σπίτια Α.Ε. και Merry – Land A.E.» αναμένει το πράσινο φως του προκαταρκτικού προσδιορισμού περιβαλλοντικών απαιτήσεων προκειμένου να προχωρήσει σε επόμενες αδειοδοτικές φάσεις για τη δημιουργία του πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη Σύρο, σε έκταση 417 στρεμμάτων, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Φωτορεαλιστική απεικόνιση: www.lamdadev.com

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

Share Post