Δευτέρα 23 Μαϊου 2022

Εγκρίθηκε η δημιουργία 28 νέων ξενοδοχείων

 

Από αρμόδιες υπηρεσίες εγκρίθηκε η δημιουργία 28 νέων ξενοδοχείων σε πολλές περιοχές της χώρας:

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 αυτού (Γ΄ κύκλος), του επενδυτικού της «L.V.L. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («L.V.L. ΑΕ»), που αναφέρεται στη δημιουργία δύο ξενοδοχείων στη Σαντορίνη:

1. 5άστερο ξενοδοχείο 79 κλινών και 37 δωματίων, στην περιοχή Λίμνες Περίσσας.

2. Τριών αστέρων ξενοδοχείο 34 δωματίων/77 κλινών, στην Περίσσα.

Σε κόκκινο κύκλο η έκταση που θα κατασκευαστούν τα δύο ξενοδοχεία από την «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ»

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 150 κλινών με υπόγειο χώρο στάθμευσης, στην οδό Πατριάρχου Αθανασίου 32 – 34 στα Χανιά.

Επιπλέον, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 150 κλινών με υπόγειο χώρο στάθμευσης, στην οδό Ακτή Κανάρη 43 – 45 στα Χανιά.

Η επένδυση για την κατασκευή των δύο ξενοδοχείων θα υλοποιηθεί από την «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε.».

Πρόκειται για μεγάλη επένδυση που θα υλοποιήσουν από κοινού στην πόλη των Χανίων και συγκεκριμένα στην έκταση του παλιού εργοστασίου της ΑΒΕΑ (Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία «Ανατολή», η παλαιότερη ελαιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα), στην περιοχή Νέα Χώρα της πόλης των Χανίων, η Prodea Investments (πρώην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ) και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Ανατολικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης της «ΠΑΡΑΛΙΜΝΕΙΟΣ ΞΤΟΕ Α.Ε.», που προβλέπει την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου, στο παραλίμνιο μέτωπο της πόλης των Ιωαννίνων στην περιοχή «Βοτανικού» (θέση Μπογιαννή). Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει 151 δωμάτια (300 κλίνες), χώρους εστίασης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πισίνες, Κέντρο Αναζωογόνησης (SPA) δυναμικότητας 30 ατόμων, χώρους στάθμευσης για 122 αυτοκίνητα και πέντε για λεωφορεία κ.ά.

Πρόκειται για μια νέα μεγάλη επένδυση της Mitsis Hotels.

 

Από την Περιφέρεια Αττικής εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Γ’ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση επιχείρησης «AESCHYLOU HOTEL A.E.», που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου 54 δωματίων και 99 κλινών, με τη λειτουργική συνένωση δύο υφιστάμενων κτηρίων (γραφεία και κατοικίες), στην περιοχή Ψυρρή της Αθήνας.

 

Από την Περιφέρεια Αττικής εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A’ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «MAKARU ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» («MAKARU Ε.Π.Ε.»), που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 15 δωματίων – 33 κλινών στο Δήμο Αμαρουσίου της Αττικής.

 

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του  επενδυτικού σχεδίου της «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΛΙΑΚΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («Δ. Π. ΛΙΑΚΑΚΗΣ Α.Ξ.Ε.»), που αναφέρεται στην κατασκευή boutique ξενοδοχείου τριών αστέρων στην Καλαμάτα.

 

Από την Περιφέρεια Αττικής εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A’ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης με έδρα στα Χανιά της Κρήτης, «ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ» («ΚΡΕΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.»), που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων 20 δωματίων – 43 κλινών στην Αθήνα.

 

Από την Περιφέρεια Αττικής εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A’ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «EASTMED ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («EASTMED ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ MON. A.E.»), που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων 30 δωματίων – 84 κλινών στην Αθήνα.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «ΚΕΝ ΙΚΕ» (υπό σύσταση), που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 23 δωματίων/55 κλινών, στην περιοχή Πλατύ Γιαλός της Μυκόνου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («Casa Chris Enjoy Boutique Hotel») που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 79 δωματίων / 238 κλινών στον Πλατανιά των Χανίων.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 αυτού (Γ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «ΑΦΟΙ ΦΥΤΡΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΚΑΣΤΕΛΙ», που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 24 δωματίων και 71 κλινών στη Σαντορίνη.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ΣΑΜΟΣ ΒΕΡΝΤΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («SAMOS VERDE AE»), που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 64 δωματίων / 131 κλινών, στον οικισμό Μαλαγαρίου, της Δημοτικής Ενότητας Βαθέως της Σάμου.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου με υπόγεια, υπόσκαφο και πισίνες, στην Άνω Μερά της Μυκόνου (περιοχή Τούμπα Μπροστινή Ελιά). Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την «ETESIAN LAND I.K.E. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ».

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «COSMAR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («COSMAR MIKE»), που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 20 δωματίων /46 κλινών στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου υπό σύσταση «ΙΑΣΩΝ Ανώνυμη Εταιρία» («ΙΑΣΩΝ Α.Ε.»), που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 100 δωματίων / 200 κλινών, στην περιοχή Γούρνιζα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Τίρυνθας, στο Ναύπλιο.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «Μητσίνης Ι – Λουλουργά Α. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» («NAYIA SUITES P.C.»), που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 30 δωματίων / 75 κλινών στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «RK KARPATHOS I.K.E.», που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 25 δωματίων / 85 κλινών, στη θέση «Χριστού Πηγάδι» της Καρπάθου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «OM TRACHILA ΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» («OM TRACHILA»), που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 22 δωματίων/44 κλινών, στη θέση «Βροχοτά» της Δημοτικής Ενότητας Λεύκτρων του Δήμου Δυτικής Μάνης της Μεσσηνίας.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «DIVINE PROPERTY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («DIVINE PROPERTY Α.Ε.»), που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 39 δωματίων / 131 κλινών, στη Σύρο (θέση Βούλια της Δημοτικής Ενότητας Άνω Σύρου).

 

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί Όρων για την κατασκευή 4άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της εταιρείας «PETROV I.K.E.» («K&G GR I.K.E.»), στην περιοχή του Οφρυνίου της Καβάλας. Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει 150 κλίνες σε 56 δίκλινα δωμάτια (πέντε από τα οποία είναι διαμορφωμένα δωμάτια ΑΜΕΑ), οκτώ τρίκλινες σουίτες και δύο επτάκλινα διαμερίσματα, εστιατόριο, καφέ – μπαρ (που θα αναπτύσσεται σε κλειστό και σε ημιυπαίθριο χώρο), spa center, αθλητικές εγκαταστάσεις, δύο εξωτερικές κοινόχρηστες πισίνες, ενηλίκων και παιδική, χώρο στάθμευσης κ.ά.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Γ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «PANORAMA D IFESTO MON AE» («PANORAMA D IFESTO»), που αναφέρεται στην ίδρυση 4άστερου ξενοδοχείου 60 δωματίων / 120 κλινών, στη θέση Λίπεδο – Μπουρνιάς της Τοπικής Κοινότητας Ατσικής της Λήμνου.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίθηκε η μελέτη αναμόρφωσης των όψεων του πολυώροφου κτηρίου (φωτογραφία) στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Ιωσήφ 8 και Προξένου Κορομηλά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (σχεδόν δίπλα στη λεωφόρο Νίκης, ανάμεσα στην πλατεία Αριστοτέλους και το Λευκό Πύργο), που ανήκει στη «ΣΙΜΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ Α.Ε.» και την επανάχρησή του, ως ξενοδοχείο με καταστήματα εστίασης.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «Μ.Τ.Λ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («M.T.L. S.A.») που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 31 δωματίων / 92 κλινών στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας «ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», που αναφέρεται στην κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου 82 δωματίων / 208 κλινών στην περιοχή Πλάνος Τσιλιβί της Ζακύνθου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΚΑΛΣΟΦ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 41 δωματίων / 100 κλινών, στην περιοχή Τραπεζάκι Αργοστολίου της Κεφαλλονιάς.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Γ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «DEEP BLUE SILENCE ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.» («DEEP BLUE SILENCE»), που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 82 δωματίων / 170 κλινών, στην περιοχή Βαθύ του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

 

Φωτoγραφίες: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media