Κυριακή 28 Μαϊου 2023

Εγκρίθηκε η δημιουργία 11 ξενοδοχείων σε πολλές περιοχές της χώρας

 

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του Ν. 4399/2016, των παρακάτω επενδυτικών σχεδίων:

 

1. Της «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ» που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 76 δωματίων / 196 κλινών, στην περιοχή Άνω Λουτρό του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης της Κορινθίας.

2. Της «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ» που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 39 δωματίων / 104 κλινών στην περιοχή Άνω Λουτρό του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης της Κορινθίας.

3. Της «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ» που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων δυναμικότητας 46 δωματίων / 98 κλινών στην περιοχή Άνω Λουτρό του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης της Κορινθίας.

 

 

4. Της υπό σύσταση «ΨΑΡΑΛYΚΗ Ι.Κ.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΨΑΡΑΛΥΚΗ» που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 50 δωματίων / 100 κλινών στη θέση ΚΑΤΣΑΒΡΕΣ της Αντιπάρου.

5. Της υπό σύσταση «IOS SUITES HOTEL» με διακριτικό τίτλο «IOS SUITES» που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 58 δωματίων / 124 κλινών στην περιοχή Μερσίνια της Ίου.

6. Της υπό σύσταση «IOS ISLAND RESORT MON. IKE.» με διακριτικό τίτλο «IOS ISLAND RESORT» που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 50 δωματίων / 110 κλινών στην περιοχή Μερσίνια της Ίου.

7. Της «WHITE MULBERRY DEVELOPMENT ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «WHITE MULBERRY DEVELOPMENT ΙΚΕ» που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 119 δωματίων / 240 κλινών στη θέση Καλαφατάς της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς της Μυκόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκαν η δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 75 δωματίων / 150 κλινών, στη θέση Αμπελά της Μυκόνου και η κατασκευή συνεδριακού κέντρου 450 συνέδρων στον Καλαφάτη της Μυκόνου, από τη «WHITE MULBERRY NEWCO IKE».

Η White Mulberry σχεδιάζει να λειτουργήσει δύο ξενοδοχεία στη Μύκονο, τα οποία θα λειτουργήσουν ως Raffles Mykonos και Fairmont Mykonos, που είναι brands του μεγάλου γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor.

8. Από το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίθηκε η μελέτη ανέγερσης 5άστερου ξενοδοχείου σε έκταση εκτός των ορίων του οικισμού της Οίας στη Σαντορίνη, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» και μίσθωσης από τη «ΘΗΡΑΙΚΗ ΓΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», υπό όρους όπως να μη φυτευτούν τα δώματα των κτηρίων και να μην κατασκευασθούν ατομικές πισίνες στην προέκταση των βεραντών των δωματίων, αλλά στη θέση τους να παραμείνει το φυσικό έδαφος κατάλληλα διαμορφωμένο.

9. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακύνθου εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια δημιουργίας του νέου ξενοδοχείου MIRAGE BLEU με πισίνες στο Τραγάκι της Ζακύνθου από τη «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΥΡΕΣ Α.Ξ.Τ.Ε.».

10. Από το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίθηκε υπό όρους από την άποψη του αρχαιολογικού νόμου η μελέτη ανέγερσης 4άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με πέντε ορόφους και υπόγεια, σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας κληρ. Μπουρμπάκη Νικολάου και Μπουρμπάκη Γεωργίας, επί των οδών Κισάμου και Τριγγέτας, στη συνοικία Βαρούσι του Δήμου Χανίων.

Όλες οι εκσκαφικές εργασίες πρέπει να γίνουν με άμεση παρακολούθηση υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, ενώ σε περίπτωση που κατά την εκτέλεση των εργασιών εντοπιστούν ή αποκαλυφθούν αρχαιότητες οι εργασίες θα διακοπούν άμεσα, προκειμένου να ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

11. Από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 99 κλινών σε 95 δωμάτια στη θέση Καλάμι ή Κυανή Ακτή της Δημοτικής Ενότητας Αρμένων του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, από την «ΑΚΤΗ ΚΑΛΥΒΕΣ Α.Ε.».

Το νέο ξενοδοχείο θα αναπτύσσεται σε 26 κτήρια σε έκταση 20,5 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί ότι σε όμορο γήπεδο, παραπλήσιας έκτασης 21 στρεμμάτων, λειτουργεί ξενοδοχείο της ίδια εταιρείας, με 110 δωμάτια και 250 κλίνες.

Αμέσως μετά υπάρχει και το πρώτο ξενοδοχείο της ίδιας εταιρείας με το όνομα «ΘΕΡΕΤΡΟ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ» που σε έκταση 13 στρ. έχουν κατασκευασθεί 115 δωμάτια με 229 κλίνες.