Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Εγκρίθηκε η δημιουργία 11 ξενοδοχείων

 

Από αρμόδιες Υπηρεσίες εγκρίθηκε η δημιουργία 11 νέων ξενοδοχείων:

 

1. Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Δ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ΒΑΡΔΕΛΛΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΕ» που αναφέρεται στη δημιουργία boutique hotel, τριών αστέρων, δυναμικότητας 13 δωματίων / 39 κλινών στην περιοχή Κόβα της Ρόδου.

2. Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Δ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ΜΑΡΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, συνολικής δυναμικότητας 12 διαμερισμάτων / 22 δωματίων / 46 κλινών, στην περιοχή Λακκί της Καρπάθου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

3. Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Δ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «PGP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «PGP Μ. ΙΚΕ» που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου επτά διαμερισμάτων / 38 κλινών, στην περιοχή Καλλίπολη της Καρπάθου.

4. Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «ΤΟΦΑΛΟΣ Α.Ε.» που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων στην Κεφαλλονιά.

5. Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «KYRA’S STUDIOS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ I.K.E.» που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων στην Κέρκυρα.

6. Από την Περιφέρεια Ηπείρου εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), της υπό σύσταση «ΒΟΓΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, έξι διαμερισμάτων / 20 κλινών με εστιατόριο, στην τοπική κοινότητα Καπεσόβου της Δημοτικής Ενότητας Τύμφης του Δήμου Ζαγορίου των Ιωαννίνων.

7. Από την Περιφέρεια Ηπείρου εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ΒΑΓΓΕΛΗ – ΛΑΔΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΛΑ.ΒΑ. Α.Ε.» που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων, δυναμικότητας 62 κλινών, στα Σύβοτα της Θεσπρωτίας.

8. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016 (Γ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΑ ΠΑΛΛΑΣ ΑΕ» που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 231 δωματίων / 483 κλινών, στη θέση Πεδία Καρδαμαίνης, της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών της Κω.

9. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «COOVO ΙΚΕ» με διακριτικό τίτλο «COOVO» που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 256 κλινών στις Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου του νομού Ηρακλείου της Κρήτης.

10. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου «FOTEL HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «FOTEL» που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου επί υφιστάμενου κτηρίου, δυναμικότητας 110 δωματίων – 239 κλινών στα Νικολαίικα του Αιγίου της Αχαΐας.

11. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης που προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 90 δωματίων / 180 κλινών, στην περιοχή Μπέλλα Βράκα των Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας (νομός Θεσπρωτίας), από τους Καίσαρη Καίσαρη και Γκρέκου – Καίσαρη Πανωραία Ολυμπία.

Το ξενοδοχείο:

1. Θα κατασκευαστεί σε έκταση 14,5 στρεμμάτων

2. Θα λειτουργεί εποχικά τους μήνες Μάιο έως Οκτώβριο.

3. Θα αποτελείται από οκτώ συνολικά κτήρια, ένα κτήριο το θα οποίο περιλαμβάνει όλες τις κοινόχρηστες υπηρεσίες (χώρος υποδοχής, εστιατόριο, χώρος ευεξίας με γυμναστήριο και εσωτερική πισίνα κ.ά.) και επτά κτήρια με ομαδοποιημένα δωμάτια δύο ατόμων. Σε κάποια από αυτά θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω εσωτερικής πόρτα να συνενώνονται ώστε να μετατραπούν σε δωμάτιο τεσσάρων ατόμων (τετράκλινο).

4. Θα δημιουργηθούν κοινόχρηστες πισίνες στο κτήριο ένα, στο κτήριο τρία, στο κτήριο τέσσερα καθώς και στο εστιατόριο του συγκροτήματος. Σε όλες τις πισίνες έχει προβλεφθεί και παιδική πισίνα. Επίσης στο κτήριο επτά θα υπάρχουν έξι μικρές ιδιωτικές πισίνες.

5. Θα διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις κ.ά.).