Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του 5άστερου Ikos Kissamos στα Χανιά

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ikos Kissamos, δυναμικότητας 1.280 κλινών – 414 δωματίων και σουιτών, σε έκταση 203,3 στρεμμάτων (φωτογραφίες), στη θέση «Κάμπος – Λειβάδια», εκτός ορίων οικισμού Άγιος Αντώνιος Καλλεργιανών και εκτός σχεδίου πόλεως του Δήμου Κισσάμου των Χανίων, από την εταιρεία «ΙΚΟS KISSAMOS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» (Ikos Resorts – Sani/Ikos Group).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιπλέον, το Ikos Kissamos θα διαθέτει εστιατόρια, γυμναστήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις, spa, πισίνες συνολικής επιφάνειας περίπου 5.830 τ.μ. (τέσσερις εξωτερικές, μία θερμαινόμενη εσωτερική, τέσσερις θερμαινόμενες εξωτερικές και 16 ιδιωτικές πισίνες), χώρους στάθμευσης κ.ά.

To Ikos Kissamos θα ανοίξει το Μάιο του 2025 στη μεγάλη παραθαλάσσια έκταση με παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων, που εξαγόρασε ο όμιλος Sani/Ikos στον κόλπο της Κισσάμου των Χανίων.

Για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των περίπου 200 στρεμμάτων, ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα.

Η συνολική επένδυση του ομίλου Sani/Ikos στην Κρήτη, θα ξεπεράσει τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.