Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Συμβούλιο Επικρατείας: Εγκρίθηκαν τα έργα ανάπλασης στη μαρίνα της Βουλιαγμένης

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Μαρίνας της Βουλιαγμένης.

Στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, που αποτελεί κομμάτι του εμβληματικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens) στη χερσόνησο του Λαιμού της Βουλιαγμένης, έχουν ξεκινήσει ήδη τα έργα αναβάθμισης με ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 48 εκατ. ευρώ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στη ριζικά αναβαθμισμένη μαρίνα προβλέπεται η δυνατότητα ελλιμενισμού 59 σκαφών αναψυχής τύπου super yachts και mega yachts, εκ των οποίων τα 46 θα είναι κάτω των 40 μέτρων, τα πέντε θα είναι έως 45 μέτρα, άλλα τόσα έως 50 μέτρα, τα δύο έως 60 μέτρα και ένα σκάφος άνω των 70 μέτρων.

Ακόμη, προβλέπονται ελικοδρόμιο, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, υπεραγορές, εστιατόρια, αναψυκτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις πώλησης και ενοικίασης ναυτιλιακών ειδών και αυτοκινήτων, εταιρείες για ενοικιάσεις και πωλήσεις σκαφών κ.ά.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απασχόλησε η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Μαρίνας της Βουλιαγμένης, μετά από αίτηση έξι κατοίκων της Βουλιαγμένης.

Οι κάτοικοι ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 8.12.2020 υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν αφενός η χωροθέτηση της μαρίνας, αφετέρου οι περιβαλλοντικοί όροι της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των λιμενικών και χερσαίων υποδομών, αλλά και η συνολική λειτουργία του τουριστικού λιμένα.

Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 43/2022 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών απέρριψε την αίτηση αναστολής των κατοίκων και έκανε λόγο (μεταξύ άλλων) για:

«Γενικόλογες αναφορές, χωρίς οποιαδήποτε επιστημονική τεκμηρίωση… Δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος συνιστάμενος στην προστασία του φυσικού (εν προκειμένω θαλάσσιου), οικιστικού ή πολιτιστικού περιβάλλοντος που επιβάλλει τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, τα δε περί του αντιθέτου προβαλλόμενα είναι απορριπτέα ως αβάσιμα… Δεν προκύπτει ότι προκαλούνται ιδιαίτερα δυσμενείς και ασυνήθεις μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι οποίες δεν έχουν ληφθεί υπόψη κατά το στάδιο της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του επίμαχου τουριστικού λιμένα».

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.protothema.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media