Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Μύκονος: Εγκρίθηκε η κατασκευή μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής στον Πλατύ Γιαλό

 

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η κατασκευή μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής, άνω των 30 μέτρων, στον Πλατύ Γιαλό, δίπλα από την Ψαρού.

Η εταιρεία Μykonos VIP Services, η οποία έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του συγκεκριμένου έργου στον Πλατύ Γιαλό στην εταιρεία Cavo Psarou, είχε υποβάλει στο υπουργείο Πολιτισμού μελέτη για την κατασκευή αγκυροβολίου χωρητικότητας 24 μεγάλων τουριστικών σκαφών αναψυχής τύπου super yacht, mega yacht, τα οποία έχουν μήκος 30 – 50 μέτρα και αλλά άνω των 50 μέτρων, στην ανατολική βραχώδη περιοχή του Πλατύ Γιαλού.

Η μελέτη προέβλεπε την κατασκευή προβλήτας μήκους 306,5 μέτρων και πλάτους τεσσάρων μέτρων από σκυρόδεμα, η οποία θα προεξέχει από την επιφάνεια της θάλασσας κατά περίπου 1,60 μέτρα και ισόγειου κτηρίου 108,5 τ.μ. με χώρους υποδοχής, γραφείο Λιμεναρχείου, πλυντήρια, τουαλέτες και αποθήκες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όμως η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού ήταν αρνητική για τη μελέτη, καθώς η προτεινόμενη κατασκευή αποτελεί «μεγάλης κλίμακας επέμβαση η οποία πλήττει τη φυσικά διαμορφωμένη ακτογραμμή και προκαλεί βλάβη στο χαρακτηρισμένο ως ειδικής κρατικής προστασίας και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους νησί της Μυκόνου».

Τώρα το ΣτΕ ακύρωσε την υπουργική απόφαση ως πλημμελώς αιτιολογημένη και την ανέπεμψε στο υπουργείο Πολιτισμού «για νέα νόμιμη κρίση».

 

Πηγή: www.protothema.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media