Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Εγκρίθηκε η δημιουργία τριών ξενοδοχείων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Εγκρίθηκαν, υπό όρους, από το Υπουργείο Πολιτισμού τα σχέδια της Cosco (ΟΛΠ) για τη μετατροπή τριών κτηρίων σε ξενοδοχεία.

Πιο αναλυτικά, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) ενέκρινε την ανακατασκευή του κτιρίου της Παγόδας (φωτορεαλιστική απεικόνιση) και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων υπό τον όρο όμως «να μην μεταβληθεί η όψη του».

Οι τρεις κόκκινοι κύκλοι μας δείχνουν τα τρία κτήρια που θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία

Ενέκρινε, επίσης, το σχέδιο μετατροπής των δύο υφιστάμενων αποθηκών σε ξενοδοχεία. Τα δύο τελευταία σχεδιάζεται να είναι 150 και 200 δωματίων, αντίστοιχα, ενώ αυτό της Παγόδας θα έχει δυναμικότητα 300 δωματίων.

 

Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου (ΕΔΩ) στο kathimerini.gr και του Φώτη Κόλλια (ΕΔΩ) στο euro2day.gr


Σημείωση eTravel News

Συνολικά τέσσερα νέα ξενοδοχεία στο λιμάνι του Πειραιά, προβλέπουν τα σχέδια του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ).

1. Μετατροπή του κτηρίου της «Παγόδας» (φωτογραφία), στην Ακτή Μιαούλη, που για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως εκθεσιακό κέντρο, σε 5άστερο ξενοδοχείο 300 δωματίων με συνεδριακό κέντρο, που θα κοστίσει 60.000.000 ευρώ.

2. Μετατροπή των δύο μεγάλων παλαιών αποθηκών κοντά στην πύλη Ε2 (Δραπετσώνα) του λιμανιού σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων. Η πρώτη αποθήκη (αριστερά στην παρακάτω φωτογραφία), θα μετατραπεί σε 4άστερο ξενοδοχείο με 150 δωμάτια και η δεύτερη (δεξιά στη φωτογραφία), θα μετατραπεί σε 5άστερο ξενοδοχείο με 200 δωμάτια. Τα έργα μετατροπής των δύο κτηρίων σε ξενοδοχεία θα κοστίσουν 48.000.000 ευρώ.

3. Στην περιοχή του «Πόρτο Λεόνε» (Φρεατύδα) θα δημιουργηθεί ένα ακόμη 5άστερο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα παλαιότερα δημοσιεύματα, η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με μεγάλους ελληνικούς (ΛΑΜΨΑ του ομίλου Λασκαρίδη, Grecotel κ.ά.) και ξένους ξενοδοχειακούς ομίλους (Accor, Hilton, Marriott κ.ά.), στο πλαίσιο του σχεδίου δημιουργίας των τεσσάρων ξενοδοχείων στο λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να επιλέξει ποιοι θα αναλάβουν τη διαχείριση τους (management).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram