Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ECTAA: O EOT παράδειγμα προς μίμηση το 2020

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων και tour operators (ECTAA), αποδίδει τα εύσημα στις ελληνικές αρχές και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού μέσα στην πλέον καταστροφική χρονιά για τον παγκόσμιο τουρισμό, ελέω πανδημίας.

Η ECTAA – σε απολογιστική ανακοίνωσή της για τα πεπραγμένα της χρονιάς που φεύγει – αφού χαρακτηρίζει το 2020 ως «την πιο καταστροφική χρονιά στην ταξιδιωτική ιστορία, με μέσο όρο ύφεσης -80% του καταγεγραμμένου τζίρου», υποδεικνύει ως αναγκαίο και πλέον απαραίτητο τρόπο χειρισμού της κατάστασης, «το συντονισμό και τις κοινές πρωτοβουλίες για τη στήριξη της επανέναρξης των ταξιδιών και του τουρισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ECTAA αναδεικνύει ως παράδειγμα προς μίμηση τον ΕΟΤ, «ο οποίος έχει δώσει ισχυρή ώθηση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και το άνοιγμα του τουρισμού».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σε ειδική αναφορά για την Ελλάδα, που σημειωτέον ήταν ο προτεινόμενος, της ECTAA, προορισμός για το 2020, αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«… ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού πρόσφερε μια ανεκτίμητη συμβολή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και του ανοιχτού τουρισμού για τις επιχειρήσεις. Από τον Ιούνιο, οι ελληνικές αρχές και οι ελληνικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί επικοινωνούν με σαφήνεια με την τουριστική βιομηχανία και τους καταναλωτές, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας. Χάρη στις καλά διαμορφωμένες πολιτικές, η Ελλάδα, παρά όλες τις δυσκολίες, κατάφερε να καλωσορίσει με ασφάλεια τους επισκέπτες».

Κατόπιν τούτων, ο Γενικός Γραμματέας του ECTAA Eric Drésin, εκτιμά ότι, η ανάδειξη στα World Travel Awards, του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ως κορυφαίου φορέα τουρισμού στον κόσμο το 2020 «είναι δίκαιη ανταμοιβή για την ποιότητα του έργου, που έκανε η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και αντανακλά το επιτυχημένο άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post