Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Δυτική Ελλάδα: Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη με φορείς του τουρισμού

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 7 Απριλίου 2020 τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του τουρισμού της Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ ανταλλάχθηκαν οι πρώτες σκέψεις και προτάσεις για την επόμενη μέρα του κλάδου μετά το τέλος της κρίσης.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να υπάρξει ανασχεδιασμός στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, με στόχο να περιοριστεί κατά το δυνατόν η απώλεια για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και κυρίως, για να δρομολογηθεί μία νέα και μεγάλη «αντεπίθεση» από τη στιγμή που η πανδημία θα έχει γίνει οριστικά παρελθόν, μέσω της ύπαρξης κάποιου εμβολίου.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, κατέθεσαν την αγωνία τους κατά πόσο η πανδημία θα επηρεάσει το σύνολο της τουριστικής σεζόν, αλλά και τις εκτιμήσεις τους πως θα κινηθεί η διεθνής τουριστική αγορά.

«Είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε λύσεις και να στηρίξουμε με τις δράσεις μας τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου. Να αναζητήσουμε διεξόδους που θα αμβλύνουν τις αρνητικές επιπτώσεις, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο τουρισμός παραμένει βασική μας προτεραιότητα και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τη συνεργασία θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, επισημαίνοντας η Περιφέρεια προχωρά σε καταγραφή των επιπτώσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξει στοχευμένη παρέμβαση.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Αγρινίου Σπυρίδων Φλώρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Ντίνος Δαφαλιάς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Τουριστικών Καταλυμάτων, Εστίασης και Αναψυχής Δυτικής Αχαΐας Κωνσταντίνος Ντεμίρης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media