Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Δύσκολο και το 2021 για τον τομέα της κρουαζιέρας;

 

Ριζικές και κοστοβόρες αλλαγές στη λειτουργία της παγκόσμιας κρουαζιέρας φαίνεται ότι φέρνει η πανδημία του κορονοϊού. Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, αφού σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χαθεί εκτός από τη φετινή και η επόμενη σεζόν.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας, αλλά και τα μεγάλα ναυπηγεία αναζητούν τρόπους για να κάνουν ασφαλέστερη και πιο άνετη την παραμονή των επιβατών επάνω στα πλοία.

Πρόκειται για πλοία που είναι σήμερα στο στάδιο της κατασκευής, αφού νέες παραγγελίες δύσκολα θα γίνουν τα επόμενα τρία – τέσσερα χρόνια. Οι αλλαγές αυτές πάντως είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες, αφού η κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου που μπορεί να φιλοξενήσει 4.000 επιβάτες προσεγγίζει το 1 δισ. δολάρια.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες σημειώνει ότι γίνονται σκέψεις σε λειτουργικό, αλλά και σε τεχνικό επίπεδο ούτως ώστε να διασφαλίζουν στους επιβαίνοντες μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και ανέσεις στα πλοία.

Αυτές οι βελτιώσεις προσανατολίζονται στους χώρους υγιεινής, υγειονομικού ενδιαφέροντος και φυσικά στην αποσυμφόρηση χώρων που συνήθως εμφανίζεται στα mega ships.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media