Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων: Δύσκολο το 2019 για τον κυπριακό τουρισμό

 

Δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό της Κύπρου διαφαίνεται ότι θα είναι το 2019, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στη διατήρηση των ποσοστών αφίξεων τουριστών που καταγράφηκαν κατά το 2018 και 2017, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων), Χάρης Λοϊζίδης.

Το 2019, σημείωσε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις, όπως είναι το Brexit, το θέμα της πολύ ακραίας προσπάθειας που κάνει η Τουρκία, όπως και η Αίγυπτος και άλλοι προορισμοί της περιοχής, που επιδοτούν τις αεροπορικές εταιρείες.

«Οι εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή είναι ότι θα είναι δύσκολη χρονιά το 2019. Έχουμε αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας με την αγγλική αγορά λόγω του Brexit, όμως συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για να “κτίσουμε” όσο περισσότερο γίνεται και άλλες αγορές κυρίως της Κεντρικής Ευρώπης, τις Σκανδιναβικές και κάποιες της Μέσης Ανατολής. Η Ρωσία είναι ένα ακόμη ερωτηματικό μέχρι στιγμής – κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα πάει καλά, κάποιες πληροφορίες λένε ότι είναι κάπως “κουμπωμένη”. Φαίνεται ότι οι μεγάλες αυξήσεις του 2018 και 2017 σίγουρα δεν θα συνεχίσουν, γιατί φθάσαμε τα 4.000.000 τουρίστες, εκεί που ήμασταν στα 2,5 εκατομμύρια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ανεβήκαμε πάρα πολύ και ο στόχος μας πλέον είναι να διατηρήσουμε αυτά όλα τα νούμερα που φθάσαμε και να διατηρηθούμε στους ίδιους αριθμούς για το 2019. Αν δεν έχουμε αύξηση ούτε μείωση, θα είμαστε πάρα πολύ ευτυχείς», ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης.

 

Πηγή: www.economytoday.sigmalive.com

Post Tags
Share Post