Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Δύσκολα πριν τον Ιούλιο Βρετανοί τουρίστες στην Κύπρο

 

Απαισιόδοξα για τον κυπριακό τουρισμό είναι τα μηνύματα που φτάνουν από τη Βρετανία, αφού, όταν και εφόσον επιτραπούν τα ταξίδια αναψυχής από τη χώρα, με πιθανότατη ημερομηνία τη 17η Μαΐου, η Κύπρος αναμένεται ότι θα περιλαμβάνεται στην «πορτοκαλί» κατηγορία, για την οποία αποθαρρύνονται τα ταξίδια.

Ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή, ωστόσο, τα βρετανικά μέσα προεξοφλούν ότι στην «πράσινη» κατηγορία θα περιλαμβάνονται σε πρώτη φάση μόνο η Μάλτα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία και η Ισλανδία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όσοι Βρετανοί θα ταξιδεύουν σε χώρες που ανήκουν στην «πράσινη» κατηγορία, δεν θα χρειάζεται με την επιστροφή τους να μπουν σε καραντίνα, αλλά θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και να υποβληθούν σε τεστ δύο μέρες αργότερα.

Όσοι επιστρέφουν από χώρες που ανήκουν σε «πορτοκαλί» κατηγορία, στην οποία όπως όλα δείχνουν θα ενταχθεί και η Κύπρος, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κατά την επιστροφή τους, να μείνουν για 10 μέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό και να διενεργήσουν άλλα δύο μοριακά τεστ, το πρώτο δύο μέρες με την επιστροφή τους και το δεύτερο κατά την όγδοη μέρα, κάτι που θα ανεβάσει την ταλαιπωρία αλλά και το συνολικό κόστος.

Όσοι Βρετανοί θα ταξιδεύουν προς «κόκκινες» χώρες, θα υποχρεώνονται σε καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα, και επιπρόσθετα θα πρέπει να υποβάλλονται σε όλα τα τεστ που ισχύουν και για την πορτοκαλί κατηγορία.

Η Κύπρος, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές και ταξιδιωτικούς πράκτορες, αναμένεται να βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα.

Στην ίδια κατηγορία θα βρίσκονται και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, ωστόσο οι εκτιμήσεις των βρετανικών μέσων ενημέρωσης είναι πως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ θα αναβαθμιστούν στην πράσινη κατηγορία μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η Βρετανία αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά για τον κυπριακό τουρισμό με τις αφίξεις από τη χώρα να φτάνουν το 2019 στο 1,3 εκατ. και να αποτελούν το ένα τρίτο του συνόλου των αφίξεων στην Κύπρο (33,5%).

 

Πηγή: www.philenews.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post