Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΔΥΠΑ: Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Καριέρας Τουρισμού»

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε η «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» που διοργάνωσε το Σάββατο 30 Μαρτίου, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Πρόκειται για τη δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση που υλοποιεί η ΔΥΠΑ φέτος, ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, μετά τη διαδικτυακή ευρωπαϊκή ημέρα καριέρας που διοργάνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε τις 4.000, ενώ συμμετείχαν 100 επιχειρήσεις από τον κλάδο του τουρισμού και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, που αναζητούν προσωπικό για 3.000 θέσεις εργασίας.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Η εκδήλωση επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η διασύνδεση των εργαζομένων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας αποτελεί την απάντηση στις απαιτήσεις της εποχής. Και αυτό διότι φέρνει πιο κοντά τους εργαζόμενους με τις επιχειρήσεις, εν προκειμένου με τις 100 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και σε συναφείς επιχειρηματίες δραστηριότητες και αναζητούν 3.000 εργαζόμενους. Τέτοιες δράσεις συνιστούν μέρος των ενεργητικών πολιτικών που εφαρμόζουμε προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας, της Εθνικής οικονομίας και φυσικά των εργαζομένων μας. Στόχος μας, αυτές οι δράσεις να ενταθούν και να αποτελέσουν το βασικό μοχλό όχι μόνο για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε:

«Στην προσπάθειά μας να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για προσωπικό στον κλάδο του τουρισμού, φέτος διοργανώσαμε δύο Ημέρες Καριέρας, πριν την έναρξη της φετινή τουριστικής περιόδου, τη σημερινή στο ΣΕΦ και μια ευρωπαϊκή διαδικτυακή εκδήλωση το Φεβρουάριο. Η εντυπωσιακή προσέλευση των πολιτών και η μεγάλη συμμετοχή 100 επιχειρήσεων αναδεικνύει πόσο σημαντικές είναι τέτοιες στοχευμένες δράσεις διασύνδεσης της προσφοράς και της ζήτησης, δηλαδή όσων αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό. Μετά από τη διοργάνωση 28 αντίστοιχων εκδηλώσεων, οι Ημέρες Καριέρας έχουν καταστεί ένας θεσμός που τον έχει αγκαλιάσει η κοινωνία γιατί ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε μια πραγματική ανάγκη. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των ανέργων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει μαζί τους».

Post Tags
Share Post