Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Δύο νέα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη και στο Άνω Κουφονήσι

 

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίθηκε η δημιουργία δύο νέων ξενοδοχείων:

1. Εγκρίθηκε υπό όρους η μελέτη ανέγερσης 4άστερου ξενοδοχείου σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας Halil Ismalaj, στο Καμάρι Επισκοπής Γωνιάς της Σαντορίνης.

Ανάμεσα στους όρους είναι:

– Να καταργηθούν οι έξι ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) στον όροφο και η δεξαμενή στο δώμα, στη στάθμη +6,50 δεδομένης της μεγάλης επιφάνειας και της κοινόχρηστης χρήσης της κεντρικής πισίνας, καθώς δεν απαντώνται στον οικισμό Καμάρι κολυμβητικές δεξαμενές στα δώματα των ορόφων.

– Να μην φυτευθούν τα δώματα, καθώς τα φυτεμένα δώματα σε υπέργεια, περίοπτα κτήρια, αποτελούν ξένο στοιχείο εν γένει στη Σαντορίνη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

2. Εγκρίθηκε υπό όρους η ανέγερση ξενοδοχείου σε ακίνητο φερομένης ιδιοκτησίας της ΚΟΣΜΟΣ TRAVEL ΕΠΕ, εκμισθωμένο από την Ι.Μ.Α. LUXURY Ξενοδοχειακή Ι.Κ.Ε., στη θέση Ποταμιά εκτός οικισμού Άνω Κουφονησίου.

Ανάμεσα στους όρους είναι:

Να μην κατασκευασθούν τα κάθετα ξύλινα διαχωριστικά στην είσοδο και το χώρο του εστιατορίου και οι πέργκολες των δωματίων να μην έχουν ενιαία μορφή και να περιοριστούν οι διαστάσεις τους.

Να σημειωθεί ότι το Άνω Κουφονήσι είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων, ανάμεσα στη Νάξο και στην Αμοργό.