Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Δύο νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στο νομό Καβάλας

 

Δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Οφρυνίου (γνωστή ως Τούζλα) του νομού Καβάλας, οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την περιοχή ως τουριστικό προορισμό.

1. Ο πρόεδρος του ομίλου Κουρτίδη (Kourtidis Group), Νίκος Κουρτίδης, σχεδιάζει το project Alexandrou Chora προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, με δύο 5άστερα ξενοδοχεία με συνολικά περισσότερες από 300 κλίνες, ένα τουριστικό «χωριό» και ένα θεματικό πάρκο.

Η επένδυση που ο κ. Κουρτίδης σχεδιάζει σε έκταση 175 στρεμμάτων δίπλα στην παραλία Οφρυνίου, θα δημιουργήσει περίπου 400 θέσεις εργασίας.

Τα σχέδια προβλέπουν ότι θα δημιουργηθούν:

– Το 5άστερο Alexandrou Chora Resort, σε έκταση 25 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2021.

– Το 5άστερο Alexandrou Spa Hotel, σε έκταση 25 επίσης στρεμμάτων.

– Το Alexandrou Chora Village, ένας πρότυπος οικισμός σε έκταση 85 στρεμμάτων με 280 βίλες και πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, εμπορικά καταστήματα κ.ά., η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει το 2022.

– Το θεματικό πάρκο Alexander Theme Park, σε έκταση 40 στρεμμάτων, με θέμα το Μέγα Αλέξανδρο και μεγάλα parkings, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα, προπονητήρια κ.ά.).

 

Πηγή: www.voria.gr

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

2. Εγκρίθηκε από την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Παγγαίου της Καβάλας η κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου με πισίνες.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την «PETROV IKE».

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της «PETROV IKE», ότι είναι κατασκευαστική και τουριστική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που έχει διαχειριστή το Βούλγαρο Georgi Petrov και ότι έχει αναλάβει τη δημιουργία μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο Οφρύνιο του Δήμου Παγγαίου, που περιλαμβάνει την κατασκευή δύο τουριστικών μονάδων πολυτελείας που θα αλλάξουν το χαρακτήρα της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media