Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Δύο μεγάλες παραγωγές της Ν. Αφρικής και της Ιταλίας θα γυριστούν στην Ελλάδα με την υποστήριξη του ΕΟΤ

 

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη μεγάλες ξένες τηλεοπτικές παραγωγές, που θα προβάλλουν τις ομορφιές της χώρας μας στη Νότιο Αφρική και την Ιταλία.

Σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού και στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και συντονισμού με τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού για την προσέλκυση μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών του εξωτερικού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) προωθεί δράσεις εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει δύο ακόμη κορυφαίες παραγωγές του εξωτερικού.

Ο ένατος κύκλος του «ΤROPICAL ISLAND OF TREASURE», της δημοφιλούς εκπομπής τύπου survivor της Νοτίου Αφρικής θα γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019. Πρόκειται για εκπομπή υψηλής τηλεθέασης που προβάλλεται στο κανάλι SABC 3 – South African Broadcasting Corporation 3. Πενταμελές συνεργείο της εκπομπής θα επισκεφθεί το Σεπτέμβριο την Ελλάδα, προκειμένου να καταλήξει στην ιδανική τοποθεσία, όπου θα γυριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι ο νέος κύκλος των επεισοδίων του.

Η ιταλική εκπομπή – reality, «DONNA AVVENTURA» θα προβάλλει τα Ιόνια Νησιά. Οκταμελές συνεργείο του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού «Mediaset Rete 4», έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί 11 με 23 Σεπτεμβρίου τα νησιά Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο για τα γυρίσματα της εκπομπής. Πρόκειται για δράση συνεργασίας του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που θα προβάλλει την περιοχή σε 4.000.000 τηλεθεατές και 1.000.000 ακόλουθους της εκπομπής στα social media, εβδομαδιαίως.

Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 14:00 στο τηλεοπτικό κανάλι «Mediaset Rete 4» από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ενώ βγαίνει σε επανάληψη Παρασκευή βράδυ, Σάββατο πρωί, καθώς και κάθε Κυριακή στις 14:00 κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο.