Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Άλλους 700 τουρίστες κρουαζιέρας υποδέχθηκε χθες και το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).

Χθες κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο Sea Cloud μεταφέροντας 60 τουρίστες από την Αμερική και τη Μάλτα.

Στο κρουαζιερόπλοιο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επιβιβάστηκαν άλλοι τόσοι τουρίστες που θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα της κρουαζιέρας στη Σκιάθο, το Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το Σάββατο, στελέχη του ΟΤΘ υποδέχθηκαν μια μεγάλη ομάδα Κύπριων τουριστών που αφίχθησαν στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Προσκυνηματικού Τουρισμού του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Το Συνοδικό Γραφείο οργάνωσε προσκυνηματική κρουαζιέρα στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία Salamis Tours και το κρουαζιερόπλοιο Salamis Philoxenia.

Για τους 120 συμμετέχοντες προσκυνητές της Εκκλησίας της Κύπρου, από τους συνολικά 600 επιβάτες που μετέφερε το κρουαζιερόπλοιο, ο ΟΤΘ σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου, οργάνωσε μία εκδήλωση καλωσορίσματος – κεράσματος, προσφέροντας παράλληλα αναμνηστικά δώρα, ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες για την περιήγηση και την ξενάγησή τους σε βυζαντινά μνημεία και μοναστήρια της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψή τους στην περιοχή περιλάμβανε και προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Είναι η πέμπτη χρονιά που το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου οργανώνει κρουαζιέρα, με συνολικά έξι σταθμούς στο νότιο και βόρειο Αιγαίο και η πρώτη που συμπεριλαμβάνεται ως σταθμός η Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media