Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Δύο 5άστερα ξενοδοχεία στο Ελληνικό από Lamda Development και ΤΕΜΕΣ

Από τη Lamda Development του ομίλου Λάτση ανακοινώθηκε ότι υπεγράφησαν στις 6 Μαρτίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Costa Navarino, συμφωνίες για την από κοινού ανάπτυξη δύο 5άστερων ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών – οικιστικών συγκροτημάτων (branded residences) στο παράκτιο μέτωπο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της κατασκευής τους στο τέλος του 2026.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

1. Μεταξύ της εταιρείας BELTRiviera Α.Ε. και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. (100% θυγατρική της Lamda) για την απόκτηση εκ μέρους της πρώτης ποσοστού 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί ακινήτου έκτασης 80.011 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α2» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, στο οποίο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναπτυχθεί 5άστερο ξενοδοχείο με 160 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και εμβληματικά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club, Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς, ενώ θα διαθέτει και οικιστικό συγκρότημα 17 επώνυμων πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences) με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην προνομιακή παράκτια οικιστική ζώνη υπερπολυτελών κατοικιών (The Cove Villas και The Cove Residences).

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 38,3 εκατ. στο οποίο περιλαμβάνεται η αξία κτήσης του ακινήτου ποσού περίπου 22,3 εκατ. και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου 16 εκατ. και καταβάλλεται σε δόσεις.

Η πρώτη δόση ποσού περίπου 12,8 εκατ., πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας.

Η εταιρεία BELTRiviera Α.Ε. ελέγχεται κατά 70% από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και 30% από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε.

2. Μεταξύ της εταιρείας MALTRiviera Α.Ε. και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. (100% θυγατρική της Lamda) για την απόκτηση εκ μέρους της πρώτης ποσοστού 100% του δικαιώματος επιφανείας επί ακινήτου έκτασης 132.821 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α 1» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, στο οποίο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναπτυχθεί 5άστερο ξενοδοχείο με 200 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και εμβληματικά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club, Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς, ενώ θα διαθέτει και οικιστικό συγκρότημα 49 επώνυμων κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences) με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και τη Μαρίνα του Αγ. Κοσμά.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην αναβαθμισμένη Μαρίνα του Αγ. Κοσμά και σε μικρή απόσταση από το Riviera Galleria και το εμβληματικό υψηλό κτήριο κατοικιών Riviera Tower.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 52,5 εκατ., στο οποίο περιλαμβάνεται η αξία κτήσης του δικαιώματος επιφανείας επί του ακινήτου ποσού περίπου 32,5 εκατ. και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου 20 εκατ. και καταβάλλεται σε δόσεις.

Η πρώτη δόση ποσού περίπου 17,5 εκατ., πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας.

Η εταιρεία MALTRiviera Α.Ε. ελέγχεται κατά 70% από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και 30% από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε.

O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).