Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Δυναμική παρουσία της «Γαστρονομικής Κοινότητας» Σκιάθου στη Ηoreca

Δυναμική η παρουσία της «Γαστρονομικής Κοινότητας» Σκιάθου στην έκθεση Ηoreca 2022, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, όπου την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Πίττα «Γαστρονομικές Κοινότητες» και το ομώνυμο πρόγραμμα και έγινε ένας απολογισμός του έργου με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών των πρώτων 11 Γαστρονομικών Κοινοτήτων.

Το Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο Δήμος Σκιάθου αποτελεί μέλος του προγράμματος των Γαστρονομικών Κοινοτήτων από το 2019 έχοντας ως στόχο την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της τοπικής κοινωνίας, της γαστρονομικής ταυτότητας της Σκιάθου, αλλά και της προσφοράς της στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Γαστρονομικές Κοινότητες είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχει στόχο η ελληνική γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εφαλτήριο της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου.

Τελικός σκοπός από τη συμμετοχή του Δήμου είναι η ανάδειξη της Σκιάθου σε έναν τουριστικό προορισμό, όπου η γαστρονομία θα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του τόπου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media