Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δυναμικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

 

Δυναμικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πληρότητες πανελλαδικά κινούνται άνω του 80%, τουλάχιστον, για το πρώτο 20ήμερο του μήνα.

Μάλιστα, στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη, οι πληρότητες των ξενοδοχείων ξεπερνούν το 90%.

Εικόνα που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνολική εικόνα της σεζόν, αφού ο Ιούλιος αποδείχθηκε πολύ καλός μήνας, τηρουμένων των αναλογιών, φτάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 65% – 70% των τουριστικών εισπράξεων σε σχέση με το 2019.

Επιχειρηματίες του τουρισμού προβλέπουν ότι, αν η σεζόν δεν λήξει πρόωρα λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών, μπορούμε φέτος να φτάσουμε ακόμη και στο 60% των εσόδων του 2019, ενώ οι αρχικές προβλέψεις ήταν για 40%.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σημειωτέον ότι το 2019 ο τουρισμός έφερε στο ταμείο 18,2 δισ. ταξιδιωτικές εισπράξεις, το υψηλότερο ποσό των τελευταίων ετών, με ταυτόχρονο ρεκόρ και στο επίπεδο των αφίξεων. Ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό έφτασε στα 33 εκατομμύρια.

Μέχρι στιγμής φέτος, δηλαδή για το επτάμηνο, συν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, η χώρα έχει ανακτήσει το 40% της επιβατικής κίνησης του 2019.

Πέρυσι η δραστηριότητα του τουρισμού για ολόκληρο το έτος ήταν περίπου μόλις στο 24% του 2019.

Επιπλέον, ο προγραμματισμός διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες για το Σεπτέμβριο στηρίζει την αισιοδοξία που διατυπώνεται εσχάτως: κυμαίνονται στο 80% με 85% των θέσεων του Σεπτεμβρίου του 2019.

 

Πηγές: www.protothema.grwww.kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post