Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Δημοσιογράφοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεναγήθηκαν στα Γιάννενα

Μία ολοκληρωμένη εικόνα του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα», είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που ειδικεύονται στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ και τη γαστρονομία, κατά τη διαμονή τους στην πόλη.

Με οδηγό τους πιστοποιημένο ξεναγό, οι προσκεκλημένοι του δήμου Ιωαννιτών, περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο, τα γραφικά σοκάκια του κάστρου, αλλά και στους σύγχρονους πεζόδρομους και επισκέφτηκαν τη Μητρόπολη, οθωμανικά μνημεία και την Εβραϊκή Συναγωγή, γνωρίζοντας την έντονη πολυπολιτισμική ταυτότητα του τόπου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ιτς Καλέ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας κα εντυπωσιάστηκαν από τα μοναδικά φυσικά επιτεύγματα, τις αξιοθαύμαστες αποχρώσεις και την εκπληκτική τοποθεσία του Σπηλαίου του Περάματος.

Απόλαυσαν έναν χαλαρό περίπατο στο νησί, επισκέφθηκαν το Μουσείο του Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου, τα μοναστήρια Φιλανθρωπηνών και Ντίλιου και γνωρίστηκαν με επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Ιδιαίτερη θέση στο απαραίτητα απαιτητικό πρόγραμμα άμεσων βιωμάτων, που οργάνωσε η εταιρεία Wise ram με τη συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού του δήμου, είχε και η γαστρονομία.

Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν ξεχωριστά εστιατόρια της πόλης, δοκίμασαν εκλεκτά τοπικά πιάτα, κρασιά και τσίπουρο, συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες και τους σεφ για τη νέα μαγειρική έκφραση της πόλης.

Κατά την επίσκεψη τους μάλιστα στο νησί, τούς περίμενε μία έκπληξη, καθώς νέοι σεφ μαγείρεψαν μαζί τις καραβίδες της λίμνης. Επίσης, συμμετείχαν ενεργά σε μαθήματα παρασκευής νόστιμων παραδοσιακών φαγητών και συμβουλών για την εκτέλεση αυθεντικών συνταγών, όπως κασιόπιτα και «άνοιγμα» φύλλου για πίτες.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μία βόλτα γύρω από τη λίμνη με ηλεκτρικά ποδήλατα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post