Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Dolphin: Αναζητά χρηματοδότηση για τις επενδύσεις στο Πόρτο Χέλι και στη Τζια

H Dolphin Capital Investors βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης με σκοπό να προχωρήσει στην υλοποίηση δύο ακόμα μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας και στην Κέα (Τζια).

Έως το τέλος του έτους υπολογίζει η διοίκηση του ομίλου της Dolphin να έχουν εκδοθεί οι τελικές άδειες ώστε να ξεκινήσουν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Kilada Hills Golf Resort κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Στην παρούσα φάση η Dolphin λανσάρει σταδιακά ένα πρόγραμμα (Founders Program) για 40 μέλη που θα αποκτήσουν συμμετοχές στο Kilada Hills Golf resort, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο γήπεδο γκολφ, ένα clubhouse, ένα beach club και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Η κάθε συμμετοχή αντιστοιχεί σε 500.000 ευρώ, προσφέροντας στο κάθε μέλος τίτλους σε οικόπεδο 2.000 τ.μ. με θέα το γήπεδο γκολφ και δικαίωμα δόμησης κατοικίας έως 800 τ.μ., κάρτα μέλους για το γκολφ και επιπλέον προνόμια.

Επιπλέον, η Dolphin βρίσκεται στις διαδικασίες και την εξασφάλιση χρηματοδότησης – γέφυρα από ελληνική τράπεζα για το φιλόδοξο project συνολικής αξίας 418 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί σταδιακά σε συνολική έκταση 2.079 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, προς εξασφάλιση ρευστότητας, η Dolphin έχει ήδη ανακοινώσει ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα ρευστοποιήσει το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο εντός και εκτός Ελλάδας, με σκοπό να προχωρήσει τις δύο μεγάλες επενδύσεις στο Πόρτο Χέλι και στη Τζια.

Επισημαίνεται ότι το έργο Κilada Hills χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: 1. Η 1η (530 στρέμματα), περιλαμβάνει ξενοδοχείο 300 κλινών, 60 επαύλεις των 600 τ.μ. η κάθε μία και 28 κατοικίες των 200 τ.μ. η κάθε μία. 2. Η 2η (1.425 στρέμματα), περιλαμβάνει 260 επαύλεις των 440 τ.μ. η κάθε μία και γήπεδο golf 18 οπών 768 στρεμμάτων. 3. Η 3η (116 στρέμματα), περιλαμβάνει 100 βίλες των 200 τ.μ. η κάθε μία. 4. Η 4η (8 στρέμματα) είναι στην παραλία Λεπίτσα και περιλαμβάνει beach club με 13 ξύλινες καμπάνες. H πρώτη φάση της κατασκευής περιλαμβάνει τις 260 επαύλεις και το γήπεδο golf, ενώ η δεύτερη φάση κατασκευής περιλαμβάνει το ξενοδοχείο, τις 100 βίλες, τις 60 επαύλεις και τις 28 κατοικίες.

Επιπλέον, ο όμιλος Dolphin εξακολουθεί να πραγματοποιεί συζητήσεις με διεθνή επενδυτή στον κλάδο των τουριστικών θερέτρων και του real estate προκειμένου να βρει χρηματοδότηση για τη μεγάλη επένδυση στη Τζια (Κea Resort), που θα περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο με παραθεριστικές – τουριστικές κατοικίες.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη newmoney.gr