Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ο τουρκικός όμιλος Dogus εγκαταλείπει τη συμμετοχή του σε μαρίνες στην Ελλάδα

 

Η CVC Capital Partners, μέσω του CVC Fund VII προχωρά σε συμφωνία για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της D-Marin σε Ελλάδα, Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η D-Marin, που έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και διαχειρίζεται μαρίνες στην Κροατία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, του Φερίτ Σαχένκ, γνωστού από το ενδιαφέρον στη χώρα μας στο κομμάτι του τουρισμού (συμμετοχή στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας, στο επενδυτικό σχήμα του Αστέρα Βουλιαγμένης και στο Hilton της Αθήνας μέχρι το 2019).

RevitUp – Digital & Revenue Management

Τώρα, υπό το βάρος, των πιέσεων των πιστωτών του, ο τουρκικός όμιλος, που έχει εταίρο και την Eυρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στον τομέα των μαρινών προχωρά στην αποεπένδυση, όπως προχώρησε και στην πώληση της συμμετοχής του στην Ιονική Ξενοδοχειακή (Hilton Aθηνών).

Οι μαρίνες στην Τουρκία θα παραμείνουν υπό την ιδιοκτησία του ομίλου Dogus και υπό τη διαχείριση της D-Marin.

Η CVC Capital Partners, με ισχυρή παρουσία στη χώρα μας στον τομέα της Υγείας (νοσοκομείο Υγεία κ.ά.), επενδύει για πρώτη φορά στον τομέα των μαρινών.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media