Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δήμος Κω: Video – φόρος τιμής στους επαγγελματίες της υγείας από την πατρίδα του Ιπποκράτη

Ο Δήμος Κω αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να αφιερώσει ένα σύντομο video στους επαγγελματίες της υγείας που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Η Κως είναι ευρέως γνωστή ως γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής και θεμελιωτή του ιπποκρατικού όρκου.

 

«Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, η αντιμετώπιση της πανδημίας από όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητας, αποτελεί τεράστια πηγή ελπίδας και σεβασμού.

Γιατροί, νοσηλευτές, φοιτητές, επαγγελματίες υγείας, ακόμα και συνταξιούχοι γιατροί, δίνουν σε όλο τον πλανήτη μια μάχη με αυταπάρνηση και γενναιότητα, ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας ασθενής χωρίς την απαραίτητη φροντίδα.

Ο Δήμος Κω αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να αφιερώσει αυτή τη μικρή ταινία σε όλους όσοι μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Παράλληλα, να θυμίσει, με αυτόν τον τρόπο, τη διαχρονικότητα της Ιπποκρατικής ιατρικής και φιλοσοφίας. Την ιερότητα του Όρκου του Ιπποκράτη.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ως πολίτες του κόσμου, πολύ περισσότερο ως Κώοι, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε τη στήριξη των υγειονομικών και των υποδομών υγείας.

Η αγάπη για την ιατρική επιστήμη είναι αγάπη προς τον άνθρωπο. Ήρθε η ώρα, κάθε χώρα, αντιλαμβανόμενη τη διαχρονικότητα των ιατρικών διδαγμάτων να θέσει την προστασία της έρευνας και της ιατρικής στην πρώτη γραμμή.

Μέχρι η επιστήμη να θριαμβεύσει ξανά, ας κάνουμε υπομονή, μένοντας σπίτι. Τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Το νησί μας, ως τουριστικός προορισμός θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες μόλις οι ειδικοί το επιτρέψουν.

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Ξενοδόχων Κω για την ευγενική παραχώρηση εικόνων από την Κω καθώς και το συμπατριώτη μας φωτογράφο Μιχάλη Πατάκο για την παραχώρηση εικόνων από drone.

Μέχρι να συναντηθούμε ξανά, μείνετε ασφαλείς!».

 

Δείτε τo video 

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media