Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

O Δήμος Ιεράπετρας εγκρίνει τη μεγάλη επένδυση Cape Tholos του ομίλου Μεταξά

Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώθηκε ότι ο Δήμαρχος της περιοχής λέει «ΝΑΙ» στην τουριστική επένδυση γνωστή ως «Cape Tholos», που σχεδιάζεται στην Κοινότητα Καβουσίου, καθώς το Καβούσι έχει τεράστιες δυνατότητες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης οι οποίες ήρθε η ώρα να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ξενοδοχείων Μεταξά (Metaxa Hospitality Group), σχεδιάζει επένδυση 126 εκατ. ευρώ σε έκταση 1.224 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας του νομού Λασιθίου της Κρήτης (χάρτης), η οποία προβλέπει την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με 189 δωμάτια και σουίτες (510 κλίνες), δύο εστιατόρια, spa 1.500 τ.μ., συνεδριακό κέντρο, γυμναστήριο, τέσσερις πισίνες, 136 κατοικίες (20 διαμερίσματα και 116 βίλες) διαφόρων μεγεθών, ελικοδρόμιο, μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.

 

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για τη νέα μεγάλη επένδυση του Metaxa Hospitality Group.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας

 

Πάγια θέση του Επικεφαλής της Παράταξής μας «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» και Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, είναι η στήριξη όλων των επενδυτικών δραστηριοτήτων είτε αφορούν τον αγροτικό τομέα είτε αφορούν τον τουρισμό με την προϋπόθεση βέβαια ότι λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Η προσπάθειά μας, η οποία έχε ξεκινήσει από το 2014, να εντάξουμε στον τουριστικό χάρτη όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας εκμεταλλευόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής συνεχίζεται. Με όραμα και μεθοδικότητα επιδιώκουμε να ακολουθήσουμε σύγχρονους δρόμους για την τουριστική ανάπτυξη και να περάσουμε σε δυναμικές μορφές τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψιν τις συγκυρίες της εποχής και τις νέες τάσεις που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Αναφορικά με την Κοινότητα Καβουσίου λέμε ξεκάθαρα «ΝΑΙ» στην τουριστική επένδυση που ετοιμάζεται.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε σίγουροι ότι η Κοινότητα Καβουσίου με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, όπως είναι η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, το φυσικό κάλλος, η γεωγραφική ποικιλομορφία, αλλά και με τα έργα υποδομής που υλοποιούμε, μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό για το Δήμο της Ιεράπετρας και για όλη την Κρήτη.

Το Καβούσι έχει τεράστιες δυνατότητες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, οι οποίες ήρθε η ώρα να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media